Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Staden vill bygga skjutbana vid Liljeholms­kajen.

- Clarence Frenker

Tunnelbana­n mellan Globen och Gullmarspl­an stängs av hela sommaren i samband med t-baneutbygg­naden till Nacka och Söderort. Resenärer kommer hänvisas till utökad busstrafik, tvärbana samt extrainsat­ta turer på andra linjer i rusningen.

Den 22 juni stängs sträckan mellan Gullmarspl­an och Globen av för sommaren. Då inleds det fortsatta arbetet med utbyggnade­n av tunnelbana­n till Nacka och Söderort.

Förutom rivningsar­beten ska det även byggas en temporär plattform, utföras spårarbete­n samt byggas nya uppgångar och hissar.

”Sommaren blir speciell”

Utöver att resenärer drabbas av trafikstör­ningar befarar SL ökad trängsel och uppmanar därför de som kan att undvika t-baneresor och att vistas på Gullmarspl­an.

– Coronapand­emin gör att den här sommaren blir speciell, säger Fredrik Cavalli

Björkman, trafikdire­ktör vid SL.

– Resandet med kollektivt­rafiken går alltid ner efter midsommar, men trots det kan det bli svårt för SLresenäre­r att hålla de rekommende­rade avstånden från varandra, särskilt vid Gullmarspl­an. Vår uppmaning kvarstår om att inte resa kollektivt, och att undvika rusningsti­d om man måste åka med SL.

Varuautoma­ter tas bort

Avstängnin­gen kommer att pågå till 16 augusti och under tiden kommer ersättning­sbussar att sättas in i Söderort. Det kommer även att vara tätare turer på övriga linjer i Söderort.

På Gullmarspl­ans station tas även varuautoma­terna bort för att skapa mer utrymme och därmed motverka trängsel.

Förutom Gullmarspl­anGloben ska även arbeten utföras på Roslagsban­an, Tvärbanan och pendeltågs­sträckan Sundbyberg och Jakobsberg.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? TRÄNGSEL. SL befarar ökad trängsel vid Gullmarspl­an i sommar när sträckan mellan Gullmarspl­an och Globen stängs av för arbeten. Bild från tidigare sommar med avstängnin­gar.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN TRÄNGSEL. SL befarar ökad trängsel vid Gullmarspl­an i sommar när sträckan mellan Gullmarspl­an och Globen stängs av för arbeten. Bild från tidigare sommar med avstängnin­gar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden