Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Jonathan ordnar fotopromen­ader i Årstaskoge­n.

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se

Jonathan Stenvall, naturfotog­raf som kommer att hålla fotokurser och photowalks i Årstaskoge­n och Nackareser­vatet i sommar.

Berätta om kurserna!

– De är öppna för alla, från nybörjare till mer avancerade amatörfoto­grafer. Om man bara vill bli bättre på att ta bilder med sin mobilkamer­a eller vill lära sig mer om sin systemkame­ra. Vi ses i skogen och under cirka två timmar ger jag lite tips och övningar.

Varför gör du det här?

– Normalt sett reser jag runt mycket utomlands och fotar – till exempel Nepal, Indien, Sri Lanka och Costa Rica – och eftersom jag är fast hemma den här sommaren på grund av corona vill jag göra något kul i Söderorts fina natur istället, ihop med andra.

Varför naturfotog­raf?

– Jag är uppväxt i Årsta och började fota naturen

Eftersom jag är fast hemma den här sommaren på grund av corona vill jag göra något kul i Söderorts fina natur.

i Stockholm, delvis med stöd av Hasselblad­sstiftelse­n. Det var för åtta år sedan. Sedan började jag resa runt med min kamera och på den vägen är det. När jag inte fotar jobbar jag extra på Årstaskola­n.

Hur anmäler man sig?

– På min hemsida jonathanst­envall.com. Det blir ett antal tillfällen i sommar, med start den 15 juni. Parallellt med kurserna tänkte jag även ordna fotovandri­ngar. Då visar jag några av mina smultronst­ällen i Söderort så traskar vi runt och fotar och har trevligt.

 ??  ??
 ?? FOTO: LOUISE NORDSTRÖM PETTERSSON ?? FOTOPROMEN­AD. Jonathan Stenvall visar sina smultronst­ällen i sommar.
FOTO: LOUISE NORDSTRÖM PETTERSSON FOTOPROMEN­AD. Jonathan Stenvall visar sina smultronst­ällen i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden