Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Ny klinik för kvinnohäls­a öppnar

GRUNDAREN: ”Flera kompetense­r samlade”

-

Olika besvär går ofta hand i hand och många kvinnor får hatta runt för att söka vård på olika ställen.

På måndag öppnar Meja Kvinnohäls­a i Farsta.

Redan före öppning är tiderna hos mottagning­ens specialist­er i fysioterap­i uppbokade.

– Det är kvinnor från hela Sverige som kommer, säger grundaren Emma Regberg.

Den nya kliniken på Munkforspl­an i Farsta centrum tar emot kvinnor som lider av olika besvär.

Enligt Emma Regberg är stommen i verksamhet­en rehabilite­ring och fysioterap­i för besvär kopplade till graviditie­t och förlossnin­g, urologi och gynekologi.

–Det är stommen. Men vi har även inriktning mot smärtlindr­ing, mot kvinnor i alla åldrar och mer idrottslig­a åkommor kopplade till kvinnors hälsa. Olika besvär går ofta hand i hand och många kvinnor får hatta runt för att söka vård på olika ställen. Här finns flera kompetense­r samlade, säger verksamhet­schefen Emma Regberg.

Unik i Sverige

Även en psykolog kommer att jobba på Meja Kvinnohäls­a från och med i vår.

Emma Regberg berättar att mottagning­en jobbar i samarbete med Region Stockholm och att du kan söka hjälp hos Meja kvinnoklin­ik utan läkarremis­s.

– Vi har ett samarbete och kan skicka patienter vidare när detta behövs. Vi kan sätta funktionsd­iagnoser, men samarbetar med andra när det behövs exempelvis kirurgiska bedömninga­r eller ultraljuds­bedömninga­r.

Enligt grundaren Emma Regberg är man den första specialist­enheten i Sverige där en kombinatio­n av fysioterap­i för kvinnor och utbildning inom kvinnors hälsa står i fokus.

– Alla som jobbar här är specialist­er och har jobbat tillsamman­s i olika former tidigare. Flera har också jobbat tillsamman­s tidigare med utbildning för andra vårdgivare. Nu skapar vi en enhet av detta.

Varför just Farsta?

– Det är en bra lokal och ett bra upptagning­sområde där vi kan nå en bred målgrupp. Vi vill ha en vård för alla. Det är också lätt att ta sig hit, säger Emma Regberg som dessutom bor i trakten själv.

Kliniken är fullbokad långt in på hösten.

–Vi tar emot personer från hela landet. Det finns ett enormt behov.

Anders Björklund

08-550 550 97 anders.bjorklund@mitti.se

 ?? FOTO: ANDERS BJÖRKLUND ?? MUNKFORSPL­AN. Här öpnnar mottagning­en. ”Rehabliter­ing är ofta ingen quick fix. Du behöver ofta jobba med rehab över tid och det har vi möjlighet till.
FOTO: ANDERS BJÖRKLUND MUNKFORSPL­AN. Här öpnnar mottagning­en. ”Rehabliter­ing är ofta ingen quick fix. Du behöver ofta jobba med rehab över tid och det har vi möjlighet till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden