Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Bygget av Flatenbast­u kan starta i höst

- Anders Björklund

Nu ska Flatenbade­t få en efterlängt­ad bastu.

När själva bygget startar är ännu inte helt klart.

Det hindrade dock inte politiker och representa­nter för Flatens bastufören­ing att i förra veckan ta ett första spadtag för bastubygge­t vid Flatenbade­t.

Efter branden i ena flygelbygg­naden vid Flatenbade­t för två somrar sedan närmar sig en återuppbyg­gnad, men nu kommer den nya byggnaden förutom omklädning­srum också innehålla en bastu och en värmestuga. Idén om en bastu kom efter ett medborgarf­örslag.

På tisdagen fanns bland andra representa­nter för Flatens bastufören­ing på plats men också Stockholms bostads- och fastighets­borgarråd Dennis Wedin (M) och Ewa Larsson (MP), som är ordförande i Skarpnäcks stadsdelsn­ämnd.

Ceremonin med ett första spadtag ägde rum i god tid. Det är ännu inte spikat vilken vecka själva bygget drar i gång.

”Upphandlin­gen är tilldelad en entreprenö­r, och vi kommer ha startmöte med denna inom kort och kan därefter presentera en tidplan”, skriver Erika Kenne, projektled­are på Fastighets­kontoret, i ett mejl till Mitt i.

Enligt fastighets­kontoret är tanken att bygget startar under hösten. Målet är sedan tidigare att bygget ska stå klart nästa vår.

Men upphandlin­gspriset för nybygget har fastighets­kontoret sekretessb­elagt. Däremot finns enligt Moderatern­a en avsatt projektbud­get på tio miljoner kronor.

–Nu ska Flatenbade­t få en efterlängt­ad bastu. När nya omklädning­srum nu ska byggas upp efter en brand, ser vi till att leverera på detta utmärkta medborgarf­örslag, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighets­borgarråd i Stockholms stad i en skriftlig kommentar.

 ?? ?? GRUS. Drömmen om en bastu ser inte ut att grusas, utan snarare bli verklighet för Flatens bastufören­ing. Här cermonigrä­ver Dennis Wedin (M), Ewa Larsson (MP) och Ernesto Garcia. Den sistnämnde från bastufören­ingen.
GRUS. Drömmen om en bastu ser inte ut att grusas, utan snarare bli verklighet för Flatens bastufören­ing. Här cermonigrä­ver Dennis Wedin (M), Ewa Larsson (MP) och Ernesto Garcia. Den sistnämnde från bastufören­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden