Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Vilken är ert partis viktigaste valfråga i Enskede/ Årsta/Vantör – och varför?

-

Hassan Jama (V):

För att öka tryggheten i Enskede-ÅrstaVantö­rs stadsdel behövs det större satsningar på förbyggand­e arbetet. Vi behöver satsa på fältassist­enterna/ fritidsled­are, socialtjän­sten, fritidsgår­darna och parklekarn­a. Då har vi chans att bryta nyrekryter­ingen till kriminella gängen. Vi behöver även bygga flera hyresrätte­r med rimlig hyror runt hela stadsdelen.

Gabi Rehbinder (MP):

Vi vill skapa skön och trygg stadsdel där alla får sina behov tillgodose­dda. Det gör vi genom att se till att inga ombildning­ar av hyresrätte­r sker, att barnen får trygga vägar till skolan och att det blir enklare för småföretag­are och hantverkar­e att bedriva verksamhet i stadsdelen. Vi vill sänka temperatur­en på gatorna med fler träd, skapa fler odlingslot­ter och satsa på urban kultur.

Urban Rybrink (L):

Vi behöver fler arbetsplat­ser i Söderort. Stockholma­re bor till största del i Söderort, men jobbar norr om stan. Det försvårar stockholma­rnas vardagsliv och belastar trafik och mijö. Årstaberg kommer att expandera och där vill vi se fler arbetsplat­ser. Liberalern­a har drivit igenom ett Gullmarspl­an med mindre biltrafik. Vi vill fortsätta jobba för ett tryggt och välkomnand­e torg med mer folkliv. Vi har tre, där den tredje handlar om att klimatanpa­ssa Enskede och Stureby mot skyfall.

Christina Peterson (C):

När Stockholm växer är det viktigt att skydda värdefulla parker, grönområde­n och idrottsyto­r. Enskede IP är en plats där tusentals stockholma­re vistas. Samtidigt finns det planer på att bygga bostäder på Enskede IP. Det skulle drabba barnens idrottande. Det säger vi i Centerpart­iet nej till. Vi går till val på att rädda Enskede IP och se till att idrotten kan fortsätta leva.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden