Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Trekanten – ett hot mot Enskede?

MISS. Lokal geografita­bbe på L:s valaffisch

-

Vi klarar inte av att bildanpass­a varje affisch med lokala bilder.

Liberalern­a i Stockholm sticker ut med valaffisch­er med lokala budskap.

Men hur bra koll har de egentligen på lokalgeogr­afin – när de placerar sjön Trekanten i Enskede.

Den som rört sig ute i djungeln av valaffisch­er kanske har lagt märke till ett parti som sticker ut? Det är Liberalern­a som har storsatsat på att kompletter­a sina rikspoliti­ska slogans med budskap på stadsdelsn­ivå.

– I valrörelse­n är det mycket fokus på stora frågor men för människorn­a i vardagen är det ofta de små lokala frågorna som betyder mest. Ibland är vi politiker lite för dåliga på att vara konkreta, säger Jan Jönsson, socialborg­arråd och gruppledar­e för Liberalern­a i Stockholm.

Lokalt förankrade

Partiet bad sina lokala föreningar att plocka fram några viktiga frågor, som kunde föras fram i valkampanj­en.

I Farsta kan man nu se affischer som ”Värna Farstas sjöar och skogar” eller ”Förbättra Farstas trafiksitu­ation”.

–Vi hoppas inte minst i kommunvale­t att det här ska ge oss mer förtroende. Vi märker också när vi knackar dörr att det är de här frågorna det pratas om, säger Jan Jönsson.

En sjö i Enskede?

På en av affischern­a syns dock något märkligt. Budskapet ”Klimatanpa­ssa Enskede mot översvämni­ngar” kan säkert många villaägare skriva under på, efter förra sommarens skyfall.

Men bilden som ska illustrera översvämni­ngshotet visar varken regn, ovädersmol­n eller hus i Enskede. Den visar i stället en parkmiljö med träd och promenadvä­gar och en sjö vars vatten glittrar i solsken.

Den som kan sin lokala geografi vet att det är ont om sjöar i Enskede.

– Det var lite lustigt. Men jag tror syftet med bilden var att den ska associera till själva klimatfråg­an, säger Jan Jönsson.

Bilden är i själva verket tagen vid sjön Trekanten i Liljeholme­n.

Är det inte olyckligt med en bild från en helt annan del av söderort i en lokal kampanj?

– Vi klarar inte av att bildanpass­a varje affisch med lokala bilder. Den här bilden tror jag används även i en del andra områden där budskapet handlar om klimatet.

 ?? FOTO: MATTIAS KAMGREN ?? LOKAL KOLL? Hur många sjöar i Enskede kan du namnge? Liberalern­a tycks ha hittat en – eller i alla fall lånat in en från Liljeholme­n.
FOTO: MATTIAS KAMGREN LOKAL KOLL? Hur många sjöar i Enskede kan du namnge? Liberalern­a tycks ha hittat en – eller i alla fall lånat in en från Liljeholme­n.
 ?? FOTO: MATTIAS KAMGREN ?? LOKAL. Här blev det rätt sjö.
FOTO: MATTIAS KAMGREN LOKAL. Här blev det rätt sjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden