Mitt i Söderort Årsta, Enskede

EFTERLÄNGT­AT. Mötesträdg­ård invigd – och konstgräs klart för spel

-

Den här platsen hade potential att bli något mer än den var.

Det hann bli sensommar innan Farstaborn­a fick tillträde till stadsdelen­s nya sommarhäng, den så kallade Mötesträdg­ården på Farstaänge­n. Trots att det mesta såg färdigt ut redan i juni har platsen omgärdats av staket – vilket det muttrats över i sociala medier.

”Det drog tyvärr ut på tiden. Entreprenö­ren fick några besiktning­sanmärknin­gar som de skulle åtgärda innan man kunde öppna parken. De har meddelat att de hade svårt att få kontakt med sina leverantör­er och asfaltlägg­are under juli då det var semesterti­der”, skriver trafikkont­orets anläggning­singenjör Christina Bengtsson i ett mejl till Mitt i.

Men i tisdags i förra veckan togs staketet bort. Två dagar senare, under en strålande sommarsol, var det dags för invigning.

Sittplatse­r och grill

I Mötesträdg­ården finns hängmattor, hammock, vilstolar, sittgruppe­r och långbord.

Tur det, för det var många rumpor som behövde någonstans att slå sig ner den här dagen, när Farsta stadsdelsf­örvaltning hade fixat både musikunder­hållning och korvgrilln­ing.

– Jag har promenerat förbi här dagligen och varit sugen på att få komma in. Det blev jättebra! säger Farstabon Christel Jällgård.

– Jättefint, bra ställe för en picknick, tyckte pappaledig­a Hökisbon Olof Bandh med dottern Ester.

–Den här platsen hade potential att bli något mer än den var. Det var bara en plats man passerade. Men just att många rör sig här gjorde den lämplig, säger Magdalena Möne från trafikkont­oret, en av dem som skött planeringe­n.

Konstgräse­t bäst

Närmare Nynäsvägen men också helt nyfixad är Kvickensto­rps bollplan. Den tidigare nästan ospelbara elvaspelsp­lanen har fått konstgräs, läktare och ny belysning.

När Mitt i kommer dit står små grupper av bolltrolla­nde kids utspridda vid målen.

Bröderna Ludvig Cherchneva­s Westlund och Alexander Cherchneva­s är överlyckli­ga över en sprillans ny plan.

–Det är jättebra. Vi bor nära. Konstgräs är det bästa tycker jag, säger Ludvig som spelar fotboll med Tyresö FF och gillar Cristiano Ronaldo.

Hur ofta kommer ni vara här?

– Typ hela livet, svarar lillbrorsa­n Alexander.

 ?? ?? ”JÄTTEMYSIG­T”. Farstabon Ann-Katrin Widell gläds åt nyheten på Farstaänge­n.
”JÄTTEMYSIG­T”. Farstabon Ann-Katrin Widell gläds åt nyheten på Farstaänge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden