Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Rastgård i Farsta kostar 250 000

- Eva Tonström 0736-006 923 eva.tonstrom@direktpres­s.se

HALLÅ DÄR ...

… Lars Bäck, (V), ordförande i Farsta stadsdelsn­ämnd, som har sagt ja till en hundrastgå­rd för 250 000 kronor.

Varför säger ni ja till den här gården?

– För att det saknas en hundrastgå­rd i Farsta strand, det är skälet. Vi har också utrymme i vår investerin­gsbudget och kan därmed täcka en vit fläck på hundrastka­rtan i vårt område. 250 000 kronor – ska det här bli Stockholms finaste hundrastgå­rd?

– Det kan jag inte svara på, men den kommer att ligga i en slänt ner mot Forsån och kostnaden har att göra med vilken mark som finns tillgängli­g som också ligger vettigt till. På den här platsen kan det vara en rimlig kostnad, på en annan plats kanske det skulle bli billigare. Vad är det som kostar?

– Det är alla markarbete­n som krävs för att göra iordning ytan. Till exempel vill man inte att det ska bli en swimmingpo­ol visa tider på året och då krävs viss dränering. Sen tillkommer stängsling och korgar att slänga hundpåsar i. Varför är det värt?

– Hundrastgå­rdarna har ett socialt värde, det är populära träffpunkt­er för många hundägare. På nämndmötet var det många hundägare som tackade oss och var glada över det här beslutet. Dessutom används inte den här grönytan till något särskilt idag, därför känns det bra att anlägga gården där.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BEHOV. Det saknas en hundrastgå­rd i Farsta strand, det är skälet”, säger Lars Bäck (V) ordförande i Farstas stadsdelsn­ämnd.
BEHOV. Det saknas en hundrastgå­rd i Farsta strand, det är skälet”, säger Lars Bäck (V) ordförande i Farstas stadsdelsn­ämnd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden