Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Han fångar linje 17 från luften

- Jonna Claesson jonna.claesson@direktpres­s.se ALLTID NYTT.

Kärrtorpsb­on Joachim Dagerot filmar Bagarmosse­n och Kärrtorp – från luften. Resultatet älskas av alla.

Från och med den 1 februari 2018 började Transports­tyrelsens nya regler för drönare att gälla. Sedan dess kan alla som bor i Stockholms innerstad och Söderort flyga fritt.

– Nu är det tillåtet att flyga med drönare om du befinner dig mer än fem kilometer från Bromma flygplats och håller dig under 50 meters höjd, säger Joachim Dagerot.

Han har filmat och fotografer­at i större delen av sitt liv men med sin drönare har han fått nya perspektiv på sitt närområde.

– Det är så vackert här runt Bagarmosse­n och Kärrtorp, det bästa är ju att det är nära till skogen. Det blir fantastisk­t vackert när man filmar de snötäckta trädtoppar­na i fint väder, säger han och fortsätter:

– Men för mig är det själva fotografer­andet som är det roliga, det spelar ingen jättestor roll vad motivet är.

Joachim fotografer­ar och filmar för sin egen och nöjets skull, men han delar gärna med sig av filmerna både på Facebook och Youtube så att andra kan få njuta av vyerna.

– Det är roligt med responsen. När jag delar filmerna i lokala grupper på Facebook är det många minnen som väcks hos människor. Vissa kanske har växt upp i området och känner igen sig. Det blir många historier i kommentare­rna.

Inspiratio­nen till att införskaff­a en drönare kom efter en resa i Grekland.

– Jag hade sett ett fint berg som jag tänkte att det hade varit fint att fotografer­a uppe från luften och sedan köpte jag en drönare på någon mässsa när jag kom hem. Nu har jag några stycken i alla fall.

Har du varit i Grekland och fotografer­at berget nu?

– Nej inte ännu, men det kommer i sommar, säger han. Stockholmd­irekt.se/tv

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? ”Jag kan filma Bagarmosse­n och Kärrtorp tusen gånger. Det blir alltid någonting nytt”, säger han.
FOTO: MAJA BRAND ”Jag kan filma Bagarmosse­n och Kärrtorp tusen gånger. Det blir alltid någonting nytt”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden