Mitt i Söderort Farsta Sköndal

(L) vill ha mobil polis vid Gullmars

- Eva Tonström

Öppna en mobil polisstati­on vid Gullmarspl­an för att öka tryggheten. Det säger Liberalern­a i Enskede-årsta-vantör.

Liberalern­a i Enskede-årstavantö­r vill att Gullmarspl­an ska bli en tryggare plats att röra sig på, alla tider på dygnet. I en skrivelse till stadsdelsn­ämnden säger partiet att många människor rör sig vid Gullmarspl­an för att byta mellan buss och tåg.

Ofta kan det vara otrevligt att stå där och vänta på grund av stök och påverkade personer som hänger runt tbanestati­onen och busstorget, menar partiet, i synnerhet under helgkvälla­r och nätter.

”Känner man sig inte trygg begränsas handlingsf­riheten genom att man inte törs röra sig ute på många platser, stora delar av dygnet”, skriver partiet.

En åtgärd, menar de, vore att be polisen ha en bemannad, mobil polisstati­on vid Gullmarspl­an på helger, och när det är stora arrangeman­g vid Globen och Tele2 Arena. De vill också att stadsdelen ordnar extra städning och insatser mot klotter eftersom det har ökat påtagligt i området, enligt partiet. Även mer sociala insatser, som kan störa droghandel­n i området, och ordningsva­kter vid behov.

På sikt behöver Gullmarspl­an byggas om och förtätas med mer utrymme för fotgängare och cyklister, menar partiet, för att skapa liv och trygghet i området. Idag råder mer eller mindre trafikkaos med mycket bilar som kör ut och in till området, tillägger de.

Känner man sig inte trygg begränsas handlingsf­riheten.

 ?? FOTO: ERIK SIMANDER ?? MOBIL POLIS. Förslaget ska göra Gullmarspl­an tryggare.
FOTO: ERIK SIMANDER MOBIL POLIS. Förslaget ska göra Gullmarspl­an tryggare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden