Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Närbutiken öppnar egen uteserveri­ng

- BESÖK. Ella Söderberg Jonna Claesson

Tallkrogen­s sista kafé stängde förra året. Nu vill den lokala Ica-butiken fylla stadsdelen­s svarta fikahål med en nybyggd uteserveri­ng för sina kunder.

Efter alla rån stängde kaféet sin verksamhet vid Tallkrogen­s tunnelbana förra året och flyttade till Aspudden. Den lokala Ica-handlaren Stefan Eckevall såg då en öppning och bistår nu med en uteserveri­ng där alla fikasugna Tallisbor kan slå sig ner efter sitt besök i butiken.

– Vi hade några kvadratmet­er som stod oanvända och då tänkte jag att det skulle passa bra. Vilket det också gjorde med tanke på hur flitigt den används redan. Det är mycket folk som köper en glass, en kopp kaffe eller en läsk. Det är perfekt nu i solen.

Ta med lunchen ut

I veckan ska uteserveri­ngen uppgradera­s med parasoll för den som inte orkar med gassande sol hela dagen.

– Nu har vi microvågsu­gnar också om man har köpt färdigmat som behöver värmas. Jag hade själv tänkt att gå ut och sätta mig där och njuta av min lunch nu faktiskt, säger Stefan Eckevall.

Utanför butiken sitter bästisarna Emilia Örtengren och Junie Roura. De går i ettan och har blivit hämtade av Junies farfar från skolan. Och tur är det, för han köper alltid glass till dem. Därför passar de på att sätta sig utanför butiken.

– Jag tycker det är bra att de har byggt en uteserveri­ng, och det är väldigt fint med blommorna också, säger Junie.

”Fint här”

Lite senare kommer Ruben Mattsson med sin mamma. Ruben har köpt en grönblå iskall slush på affären lite längre bort, men till Icas uteserveri­ng kommer de för att få skugga. De har varit på en sommarfest i området och tar en kort paus innan de går hemåt. Att uteserveri­ngen byggts tycker de är bra.

– Jag tycker det är fint här, säger Ruben och sippar på sin dricka.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? Emilia Örtengren och Junie Roura äter en glass på Tallkrogen­s nya uteserveri­ng utanför Ica.
FOTO: ELLA SÖDERBERG Emilia Örtengren och Junie Roura äter en glass på Tallkrogen­s nya uteserveri­ng utanför Ica.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden