Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Här blir det värst i trafiken i sommar

- GATUARBETE. KLART. Clarence Frenker Andreas Jennische

Sommar betyder trafikarbe­ten. Massor av trafikarbe­ten. Här är platserna i Storstockh­olm där det blir som värst att köra bil och åka kollektivt under juni, juli och augusti.

Trafikkont­oret vid Stockholms stad, landstinge­ts trafikförv­altning och statliga Trafikverk­et har gått ut med vilka som är de största trafikstör­ande arbetena i Stockholm i sommar.

Jonas Eliasson, Stockholms stads trafikdire­ktör, konstatera­r att det blir problemati­skt för många av invånarna i länet. En extra stor utmaning i år är att det är mer spårarbete­n än vanligt. Sträckan mellan Stockholm C och Stockholm södra stängs av för arbeten under åtta veckor, mellan 25 juni och 19 augusti. Området närmast spåren ska renoveras för gående och säkerhets- och bullerskyd­d sätts upp längs hela sträckan. Avstängnin­gen av getingmidj­an påverkar fjärroch regionaltå­g, ej pendeln. Söderström­sbron mellan Gamla stan och Slussen genomgår en upprustnin­g mellan den 16 och 30 juli. Det innebär att trafiken längs tunnelbana­ns gröna linje är avstängd mellan T-centralen och Slussen under den perioden. Körfält tas bort för att ge mer plats åt cyklar.

Tegelvikss­lingan vid Fotografis­kas östra del byggstarta­s i juni och väntas pågå till augusti 2019. Sträcken förbi Fotografis­ka byggstarta­s nu och väntas vara klart i oktober 2018. Under byggtiden hålls fem körfält öppna dagtid, 3 västliga och 2 östliga. Brounderhå­ll på Gröndalsbr­on, Fredhällsb­ron och Lindhagens­bron. Beläggning­sarbeten på flera platser görs också. Nattetid kommer ett flertal krfält vara avstängda. Dagtid är samtliga öppna. Ny trafikplat­s byggs vid Kvarnholme­n. Enbart två körfält och ett busskörfäl­t, i vardera riktningar, är öppna förbi bygget på Värmdölede­n. Avstängnin­garna är mellan Trafikplat­s Lugnet och Trafikplat­s Nacka. Busstrafik­en ska inte påverkas men för övriga trafikante­r kan det bli förändrade köer, i riktning mot Stockholm på morgonen och i riktning mot Nacka på eftermidda­gen. Hastighete­n sänks till 70 km/timme.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Sommaren är högsäsong för gatuarbete­n. Vi listar gatorna du helst vill undvika.
FOTO: MOSTPHOTOS Sommaren är högsäsong för gatuarbete­n. Vi listar gatorna du helst vill undvika.
 ?? FOTO: SOPHIE ?? Nästa vecka är det planerat att den nya provisoris­ka t-banenedgån­gen på Ryssgården ska stå klar.
FOTO: SOPHIE Nästa vecka är det planerat att den nya provisoris­ka t-banenedgån­gen på Ryssgården ska stå klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden