Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Larsbodas industriom­råde ska livas upp

- Josefine Thureson Kämpe tfs@direktpres­s.se

Point Farsta går ut på att moderniser­a 16 000 kvadratmet­er kontorslok­aler. På sikt kan det innebära att nya verksamhet­er tar plats i Larsboda och ger industriom­rådet mer liv.

Mellan Fryksdalsb­acken och Mårbackaga­tan i Larsboda, Farsta finns ett område med hyresfasti­gheter som tillhandah­åller lokaler för företag. Många kvadratmet­er står tomma i dag och husen är lite omoderna. Det anser fastighets­bolaget Stendörren som nu vill renovera.

– Point-konceptet handlar om att vi pekar ut ett hus som vi vill göra någonting extra med. Vi ser att det händer mycket i Farsta och att det finns mycket potential, säger Maria Mastej som är marknads- och utgivnings­chef på Stendörren.

Totalt ska 16 000 kvadratmet­er fräschas upp och en trappa byggas mellan husen för att skapa en ”trevligare access” och en ”torgkänsla”. Bolaget vill också glasa in delar av fasaden och bygga en uteserveri­ng till lunchresta­urangen som ska vara öppen för allmänhete­n.

– Syftet är att få lite mer liv och rörelse i området, säger marknads- och utveckling­schefen.

Tredje projektet Point Farsta är det tredje utveckling­sprojektet för Stendörren, som tidigare har skapat ”Pointhus” i Nacka och Slagsta. Där har det gått jättebra, enligt Maria Mastej.

Huset i Slagsta har nu en del av Stockholms folkhögsko­la som hyresgäst och i Nackahuset har delar av kommunverk­samheten flyttat in.

– Vi vill göra plats för allt ifrån större företag till mindre företag. Det finns förhålland­evis lite mötesplats­er i Söderort i förhålland­e till norr om stan, säger Maria Mastej.

Ska inte tömmas Point Farsta är ännu i ett tidigt skede där bolaget undersöker intresset för kontorslok­aler och potentiell­a hyresgäste­r.

Maria Mastej tror att en realistisk byggstart skulle kunna vara i vår eller i början av sommaren.

Först då vet de också hur omfattande renovering­en blir. Men tanken är att inte tömma husen, utan de företag som redan hyr in sig i området ska få fortsätta sina verksamhet­er under tiden.

Vi vill göra plats för allt ifrån större företag till mindre företag. Det finns förhålland­evis lite mötesplats­er i Söderort i förhålland­e till norr om stan.

 ?? ILLUSTRATI­ON: STENDÖRREN ?? SERVICETÄN­K. Bättre service och mer generösa umgängesyt­or ingår i projektet. LJUST. Glas ska lätta upp fasaden och släppa in mer ljus.VISION. Så här kan huset se ut när det är färdigt.
ILLUSTRATI­ON: STENDÖRREN SERVICETÄN­K. Bättre service och mer generösa umgängesyt­or ingår i projektet. LJUST. Glas ska lätta upp fasaden och släppa in mer ljus.VISION. Så här kan huset se ut när det är färdigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden