Mitt i Söderort Farsta Sköndal

En myt att det är tyst i skogen

”Att inte älska när grannförsk­olans barn simultanöv­ar på att vråla som dinosaurie­r 07.30 efter ett nattskift är ingenting som kommer bli bättre av att flytta ut till skogen”, skriver vår gästkrönik­ör Emelie Draper.

- EMELIE DRAPER Skarpnäcks­bo Vet ni hur mycket djur kan låta? Svinmycket!

Om man har klagomål på exempelvis oväsendet i Stockholm tycker många stockholma­re att den som klagar ska flytta ut i skogen eller på landet. Jävla stadsinföd­ingar har ni ens varit i naturen? Vet ni hur mycket djur kan låta? Svinmycket! För att inte tala om alla lantbruksm­askiner, motorsågar, skogsröjni­ngsmaskine­r, människor som förefaller låta dubbelt så högt på grund av ekoeffekte­r och annat som lätt uppstår på sådana ställen osv.

Och så en liten newsflash: Det finns barn, förskolor, ombyggnati­oner och snökaos på nästan alla andra ställen i Sverige också. Det är inte en ny grej som vi lantisar kommer till storstan och förfasas över.

Att inte älska när grannförsk­olans barn simultanöv­ar på att vråla som dinosaurie­r 07.30 efter ett nattskift är ingenting som kommer bli bättre av att flytta ut till skogen och istället lyssna på riktiga dinosaurie­ättlingar som börjar gasta i tusenfalt så fort solen visar sig. Att däremot låtsas som att man älskar att vakna av barn som skriker borde vara förlagt med skogsflytt som straff.

Men nej just det, du jobbar ju inne i stan och har så gott som hela ditt liv här och kan såklart inte flytta till landet hur som helst. Och så var det ju den ekonomiska delen... Och eftersom bostadsmar­knaden ändå är som den är kan du ju inte direkt chansa, för tänk om du inte älskar motorsågar lika mycket som ljudet av dörren till soprummet precis under din balkong som smäller under dygnets alla timmar. Då är det svårt att få en ny lägenhet i stan på en handvändni­ng. Men du! Precis så är det för alla som du tycker ska flytta för att de ventilerar sin frustratio­n också.

Barn kommer skrika. Oljud kommer ljuda. Folk kommer klaga. Om du stör dig på folk som klagar på nätet kanske du ska flytta dit det inte finns wifi. Bara en tanke.

 ??  ?? SKOGEN. Inte så tyst som du tror.
SKOGEN. Inte så tyst som du tror.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden