Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Pizzabagar­nas egna bakisfavor­iter

Nyårsdagen är för många synonymt med pizza. Men vad äter pizzabagar­en själv?

- 073-600 69 03 elin.jonsson@direktpres­s.se

Ali Atak, pizzabagar­e på Platini på Hornsgatan: – Alltid pizza. Jag äter helst nummer 46, den med oxfilé, fårost, bea och ruccola! Perfekt på nyårsdagen, säger Ali Atak som också är tydlig med att poängtera att pizzerian han hade innan blev utsedd till Lidingös bästa pizzeria år 2014. Ali Atak har varit i pizzabrans­chen i 19 år och haft Platini i snart tre år. Mosa Ure, ägare och pizzabagar­e på Sthlm Kebab på S:t Eriksgatan: – Min familj kommer äta fantastisk mat där hemma under nyårsdagen. Libanesisk meze med olika grillrätte­r, dolma, taboulé och kalkon! Så om jag hade varit ledig hade det ju varit drömmen, säger Mosa Ure som jobbat varenda nyårsdag sedan 2002.

Samtidigt som han själv måste arbeta hårt, på ”den stora pizza-dagen” som han kallar den, kommer resten av hans familj äta mat i mängder och fira sina äldre släktingar­nas födelsedag. Själv får han äta rester när han jobbat klart.

– Så det blir ingen dricka för mig på nyårsafton, skrattar Mosa Ure som måste kunna köra till jobbet på nyårsdagen. Ali Flefil, ägare och pizzabagar­e på pizzeria Gyllen Stiernan på Gyllenstie­rnsgatan: – Om jag var ledig på nyårsdagen skulle jag sova till tolv och sedan beställa en kebabpizza, säger Ali Flefil som äger pizzerian på Gyllenstie­rnsgatan på Östermalm.

Ali har haft pizzerian sedan 1997 men har bara haft öppet på nyårsdagen sedan tre år tillbaka. Efter påtrycknin­gar från kunder som önskade öppet på nyårsdagen så gav han till slut vika.

– Egentligen så vill jag ju vara ledig på nyårsdagen som alla andra. Men jag gör det för kundernas skull. Det är viktigt att lyssna på sina gäster, säger han.

Egentligen så vill jag ju vara ledig på nyårsdagen som alla andra. Men jag gör det för kundernas skull. Det är viktigt att lyssna på sina gäster.

 ??  ??
 ?? Elin Jonsson ?? kommer jobba hårt under nyårsdagen – samtidigt som resten av familjen kommer fira födelsedag­ar och käka klicha (syriansk kaka som äts vid högtider reds. anm).– När jag jobbat klart kommer jag åka hem, varva ner, äta och sen sova ut, säger han.
Elin Jonsson kommer jobba hårt under nyårsdagen – samtidigt som resten av familjen kommer fira födelsedag­ar och käka klicha (syriansk kaka som äts vid högtider reds. anm).– När jag jobbat klart kommer jag åka hem, varva ner, äta och sen sova ut, säger han.
 ??  ??
 ??  ?? Ali har öppet under nyårsdagen för kundernas skull – om han var ledigt hade han sovit till minst tolv för att sedan ringa och beställa pizza. – Allt förutom pizzerior är ju stängt och jag skulle kunna laga mat men pizza skulle ändå vara mitt första val, säger han.
Ali har öppet under nyårsdagen för kundernas skull – om han var ledigt hade han sovit till minst tolv för att sedan ringa och beställa pizza. – Allt förutom pizzerior är ju stängt och jag skulle kunna laga mat men pizza skulle ändå vara mitt första val, säger han.
 ??  ?? Ali Atak väljer pizza framför allt annat. Eller han kan gå med på en fin laxpasta eller plankstek om han måste välja något annat.
Ali Atak väljer pizza framför allt annat. Eller han kan gå med på en fin laxpasta eller plankstek om han måste välja något annat.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden