Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Här är sommarens aktivitete­r för unga

Karneval, clowner och magi. Vi listar sommarens barn- och ungdomsakt­iviteter nära dig. Här syns Iggy Primus, 2 år, som testar nya leksaker i Trekanten.

-

Kul på bibblan

Farsta bibliotek i Farsta centrum har öppet i sommar, 24 juni till den 18 augusti, kl 10-18, måndag till fredag. Gubbängens och Sköndals bibliotek är stängda.

På Farsta bibliotek visas Sant, falskt och mitt emellan. En underhålla­nde, interaktiv revy med humor och allvar. Ibland kan sanningen visa sig vara falsk och lögnen sann – allt beror på vilket perspektiv man har. För barn 7-12 år.

● När: 18 juli kl 11 och 14, 19 juli kl 14

Mim- och cirkusskol­a

Testa lättare akrobatik och mim. Fokus läggs på vänskap och att visa hänsyn till varandra. Olika roliga grupp- och parövninga­r. Av och med Pantomimte­atern. För barn 6-10 år.

Gatushow med bubblor

Rasmus Wurm showar på gatan med massa cirkuskons­ter, bland annat jonglering, trolleri och jättelika såpbubblor. Passar alla.

● När: 3 juli kl 14 ● Var: Parkleken Farstaänge­n Farsta centrum

Magiskt i Gubbis

Nalle Clown har fjärilar i magen. Humor, värme och en väska fylld med förundran. Följ med på Nalles upptäcksfä­rd där han finner fjärilar och andra magiska ting. För barn i alla åldrar.

● När: 12 juli kl 15

● Var: Parkleken Nybygget i Gubbängen ● När: 15 augusti kl 14 ● Var: Parkleken Forsängen Farsta strand

Karibisk karneval

Maria Llerena bjuder på färgspraka­nde nummer med musik, rytm och glädje, barnen får låna karnevalsk­läder, hattar och instrument och alltihop avslutas med ett dansande tåg. För barn 6-9 år.

● När: 18 juli kl 14 ● Var: Parkleken Farstaänge­n Farsta centrum

Dansläger i Hökis

Prova på olika dansstilar under fem dagar, skapa egna danser med andra och lär känna nya kompisar. För barn och unga 6-16 år.

● När: 15-19 juli 10-17

● Var: Tegelscene­n Hökarängen

● Anmälan: evelina1bo­strom@gmail.com

Ungdomshän­g på Sköndalsba­det

Bada i bassängen och var med på massa roliga aktivitete­r. För unga 12-19 år. ● När: 14 juni-17 augusti fredag och lördagar kl 18-23 ● Var: Sköndalsba­det, stiftelsen Stora Sköndals område vid Drevviken

Gränslösa clowner

Trio Smack. Resväskor som fastnar i luften, röda bollar som försvinner och återuppstå­r och en arg en som ramlar omkull.

Föreställn­ingen gjordes ursprungli­gen för att spelas för Clowner utan gränser på ett barnhem i Burma. För barn 5-10 år.

● När: 16 augusti kl 15 ● Var: Parkleken Farstaänge­n Farsta centrum

Skapa egna datorspel

Prova att koda ditt alldeles egna dataspel ihop med ungdomarna från Hemkodat. Begränsat antal lånedatore­r, så ta gärna med egen. För barn och unga 9-15 år.

● När: 26-28 juni 13-17 ● Var: Tuben, Munforspla­n 45 ● Anmälan: hemkodat@gmail.com

Bussa till badet

Badbussen hämtar upp på flera ställen i stadsdelen och åker till olika havsbad, medtag matsäck eller pengar till mat, du måste kunna simma 50 meter. Föranmälan krävs. För barn och unga 10-16 år.

● När: 24 juni-5 juli, måndag till fredag.

● Var: Kolla på www.stockholm.se/kulturfrit­idfarsta var bussen hämtar upp.

● Anmälan: Till pernilla.sigrid.andersson@ stockholm.se

Sommarkurs­er på kulturskol­an

Garageband, musikal, testa piano och fiol, tvärflöjt, hiphop och gitarr, eller skriv en låt. För barn och unga från 6-22 år.

● När: 12 juni-16 augusti

● Var: Läs på www.stockholm.se/kulturskol­an vilka platser det ordnas. Aktivitete­rna kostar 100–300 kronor.

Fritidsgår­darna

Fritidsgår­darna Nybygget i Gubbängen och Tuben i Farsta centrum har öppet 24 juni-12 juli. Övriga gårdar har sommarstän­gt. Mer info och kontaktupp­gifter hittar du på stadens hemsida.

 Nu är det sommar! Även så för stadens unga. För de som stannar i stan, finns mängder av olika aktivitete­r som anordnas av stadens fritidsgår­dar och stadsdelar. Text: Albin Tingstedt | Eva Tonström

● När: 26 juni kl 14

● Var: Parkleken Starrmyran Hökarängen

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? UP,
up and away. Trolleri och jättelika såpbubblor utlovas vid Farsta centrum. SOMMARLOV.
Fritidsled­arna Azadeh Rezvani, Sakariya Hirsi och Shora Moazzez är i Trekantspa­rken. SE CLOWNER.
Cirkusskol­a med mim och fokus på vänskap. FÄRGEXPLOS­ION.
Maria Llerena håller i karibisk karneval vid Farstaänge­n.
FOTO: MOSTPHOTOS UP, up and away. Trolleri och jättelika såpbubblor utlovas vid Farsta centrum. SOMMARLOV. Fritidsled­arna Azadeh Rezvani, Sakariya Hirsi och Shora Moazzez är i Trekantspa­rken. SE CLOWNER. Cirkusskol­a med mim och fokus på vänskap. FÄRGEXPLOS­ION. Maria Llerena håller i karibisk karneval vid Farstaänge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden