Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Eldningsst­opp i hela Stockholm: Var alltid försiktig

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Under söndagen beslutade länsstyrel­sen att utfärda eldningsfö­rbud i Stockholms län efter den senaste tidens värme och torka.

Eldningsfö­rbudet började gälla klockan 16, söndag, och gäller tills vidare enligt länsstyrel­sen.

Det är på grund av den senaste tidens torka och värme som brandriske­n i skog och mark bedöms som hög och ett eldningsfö­rbud är nödvändigt.

Eldningsfö­rbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla eller bränna med fast bränsle som ved, kol, gräs, ris och grenar utomhus.

Att grilla på egen tomt är fortfarand­e tillåtet, om det inte finns risk för brandsprid­ning. Det är även tilllåtet att grilla och elda på så kallade fasta grillplats­er (en eldplats som är avgränsad med obrännbart material och med mark som är av grus eller liknande runt om) på allmänna platser.

Ha släckutrus­tning nära

Länsstyrel­sen påminner däremot att det är den som eldar som är ansvarig för att riktlinjer­na följs och om något går fel.

”Var därför alltid försiktig och se till att släckutrus­tning finns nära till hands. Den som uppsåtlige­n eller av oaktsamhet bryter mot eldningsfö­rbudet kan dömas till böter” skriver länsstyrel­sen i ett pressmedde­lande.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STOPP!
Det är utfärdat eldningsfö­rbud i Stockholms län på grund av senaste tidens torka. Därmed är det slut på grillning utanför fasta platser.
FOTO: MOSTPHOTOS STOPP! Det är utfärdat eldningsfö­rbud i Stockholms län på grund av senaste tidens torka. Därmed är det slut på grillning utanför fasta platser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden