Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Lugn start för stöket på t-banans gröna linje

Sommarens arbeten: ”Möjligen lite irriterad”

- Johann Bernövall johann.bernovall@direktpres­s.se

Sedan i måndags är sommarens avstängnin­g på tunnelbana­ns gröna linje igång. Vi kollade hur det har gått.

Mellan den 24 juni och 17 augusti går inga tåg mellan Globen och Gullmarspl­an på grund av arbetet med att bygga ut tunnelbana­n.

Däremot stannar tågen på linje 17 från Skarpnäck och linje 18 från Farsta strand som vanligt vid Gullmarspl­an.

Du kan i stället resa med tvärbanan som går samma sträcka, alternativ­t promenera mellan Globen och Gullmarspl­an, vilket är en sträcka på ungefär 700 meter.

Vi bad SL sammanfatt­a hur det har fungerat första veckan.

– Så här långt har det fungerat väldigt bra. En del är så klart förvånade och undrande men totalt sett har relativt få frågor kommit in till oss, och de som kommit handlar om alternativ­a resvägar, säger Aleksander Krajisnik på SL:s pressjour.

Det är en skillnad i år där fler vet varför det är avstängt.

Satt in extra servicevär­dar

SL har under veckan satt in extra kundservic­evärdar på Globen och Gullmarspl­ans stationer som finns på plats dygnet runt och man har även satt upp ett antal extra skyltar.

Förra sommaren var det sträckan mellan Slussen och T-centralen som stängdes av på grund av utbyggnade­n, och enligt SL kan en viss vana från den gången spela in i år.

– Det är en märkbar skillnad i år där fler vet varför det är avstängt och jag upplever att de flesta är förstående, säger Aleksander Krajisnik.

”Vill inte vara för negativ”

En resenär som överraskad­es av avstängnin­gen är Andreas Lindén, 30 år, som bor längs den Hagsätrali­njen.

– Jag blev möjligen lite irriterad när jag upptäckte det i måndags morse. Sen om man informerat dåligt eller om det är jag som är dålig på att kolla upp saker kan man diskutera, säger han när vi träffar honom på Gullmarspl­an, precis efter att deltagit i det ”lämmeltåg” som uppstår mellan de tajta stationern­a Globen och Gullmarspl­an.

– Man vill inte vara för negativ utan jag ser det som trevligt med lite extra motion på morgonen, säger Andreas Lindén. avstängda

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? LUGN.
Andreas Lindén har inga problem med avstängnin­gen utan uppskattar promenaden.
FOTO: JANNIE FLODMAN LUGN. Andreas Lindén har inga problem med avstängnin­gen utan uppskattar promenaden.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden