Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Sommar-komigång med din egen träning

Tid för att hitta flåset

- tema@direktpres­s.se

Sociala avstånd, svårt att hinna med

gymmet eller inställda tävlingar? Den här våren har verkligen kunnat rubba mål med träning och motioneran­de. Men nu är sommaren här och tid för att hitta motivation­en!

Badsäsong eller inte, vi säger inte emot forskning och rapporter om att vi alla blir friskare och starkare för att klara livets utmaningar med en bra grundträni­ng.

Se till att komma igång direkt när du får ett infall, du behöver inte ha särskilda kläder eller ens musik i öronen för att ge dig själv en ny sund vana. Här är några raka tips att utgå från.

Hitta en bra rutin

En sommar i sundhetens tecken? Lägg dig i tid och gå upp före de andra där hemma för en löprunda på egen hand. Lägg förbud på att skylla på vädret.

Gör ett eget schema med ett eller flera mål för etappen; springa, cykla eller ta dig till närmsta utegym.

Utforska nya möjlighete­r

Oavsett stadsmiljö eller natur – använd material som finns för din träning. Precis som att dagligen hålla flåset uppe med trappträni­ng i tunnelbana­n, så kan en bänk, gren eller sten vara den perfekta gymställni­ngen för övningar både för armar och ben.

Utmana någon du känner

Oavsett om du ska dela skivomslag eller filmer du en gång har gillat i sociala medier, så kan du lika gärna utmana vänner att knäcka din distans, göra samma promenad eller sträcka – eller kanske använda samvaron genom att haka på för en kvällsrund­a inklusive ett dopp.

Ta hand om kroppen

Kanske den tråkigaste uppmaninge­n, men ack så viktig för att kunna fortsätta lyckligt. Arbeta med en långsam ökning vecka för vecka med sträckor, fart och tyngder, när du är igång regelbunde­t.

Tänk på att återhämtni­ng är lika viktigt som träning. Vila när du behöver, det gäller både under träning liksom att goda nätter med sömn är helande.

Klas Johansson

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TRÄNING I OTTAN. Kliv upp före de andra några dagar i veckan (och ta sovmorgon de andra). Använd vikter eller naturliga material, stoppa för styrkeövni­ngar där det passar. Allt bygger på dina rutiner!
FOTO: MOSTPHOTOS TRÄNING I OTTAN. Kliv upp före de andra några dagar i veckan (och ta sovmorgon de andra). Använd vikter eller naturliga material, stoppa för styrkeövni­ngar där det passar. Allt bygger på dina rutiner!
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden