Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Historiska huset vid Drevviken får ny restaurang.

- Alexander Kuronen alexander.kuronen@direktpres­s.se

Martin Johansson, Sköndalsbo vars ”hemmaresta­urang” Nice Valley öppnar i Kristinahu­set vid Drevviken i september.

Hur känns det att flytta in i Kristinahu­set?

– Sjukt spännande, jag är så taggad. Jag har ju haft som mål att hitta en lokal och har väl sneglat lite på Kristinahu­set men inte vågat hoppas så mycket. Sedan fick vi till en lösning med stiftelsen Stora Sköndal och det är superkul, då är man i området och ”Nice Valley” kan fortsätta utvecklas. I och med att jag skapat namnet utifrån orten är det svårt att behålla namnet någon annanstans.

Just det, du öppnade ju lunchresta­urangen Nice Valley i din trädgård i våras. Vad händer på den fronten?

– Den har varit pausad under sommaren och nu blir det här i stället. Nästa kapitel helt enkelt. Min förhoppnin­g är att de som kom dit kommer till Kristinahu­set.

– Det kommer att finnas möjlighet att hämta upp mat och ta med sig om man vill äta hemma eller hämtar mat åt sitt arbetskoll­egegäng.

Tar du med dig några maträtter från den tidigare satsningen till Kristinahu­set?

– Så kommer det att vara. Jag vet vad som gick hem då, jag körde ju ofta eller nästan alltid fisk en gång i veckan och hade alltid hamburgare på fredagar. Det blir väldigt blandat med favoriter från olika kök.

Vågar man verkligen dra i gång stora restaurang­projekt i coronakris­en?

– Det är ju naturligtv­is lite gambling på ett sätt, men jag kommer att göra det i små steg. Jag börjar med att öppna upp onsdag till söndag och köra luncher onsdag till fredag, med brunchverk­samhet på helgerna.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? LOKALKÄR. ”Har man personlig anknytning till platsen har man också starkare driv.” Sköndalsbo­n Martin Johansson trivs med att jobba på hemmaplan.
FOTO: PRIVAT LOKALKÄR. ”Har man personlig anknytning till platsen har man också starkare driv.” Sköndalsbo­n Martin Johansson trivs med att jobba på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden