Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Här får Söder ny coronasäke­r loppis

- Per Brandt

Södermalm får en ny loppis under fyra lördagar. Men arrangörer­na hoppas komma tillbaka även efter det.

Det är storarrang­ören av lopp isar, Stockholms­marknader, som ligger bakom det nya initiative­t. Fyra lördagar, med start nu på lördag 15 augusti klockan 11-16, kör de igång på Mariatorge­t.

– Vi var på gång med loppis där för några år sedan, men då fick vi välja ett annat ställe för Stockholms stad och då valde vi Blasieholm­storg. Nu ska det bli kul att göra något i alla stadsdelar, säger Maria Wiberg på Stockholms­marknader.

Loppisen kommer att coronaanpa­ssas. Efter att deras loppis vid Karlaplan stängts ner av polisen tidigare i år efter att drygt 60 personer vistats där, vilket är mer än de 50 som gäller under rådande restriktio­ner, kommer området att hägnas in.

Inne på loppisområ­det kommer 20 säljare att få plats, så då blir det max 30

Blir det mycket folk får de köa.

besökare samtidigt.Handsprit vid ingångarna och uppmaninga­r om att bara betala via swish är andra anpassning­ar under rådande epidemi, enligt Wiberg.

– Det är en liten loppis men vi ville ändå göra något positivt. Vi är loppisnörd­ar och vill ändå hålla liv i det på något sätt, säger hon och tillägger att det fungerat bra vid loppisarna vid Karlaplan och Kungsholms­torg under sommaren.

– Blir det mycket folk får de köa. Men det brukar vara en välartad kö med avstånd. Folk är duktiga på det.

Målet är att den tillfäll-iga loppisen vid Mariatorge­t kan komma tillbaka och blir bofast under säsongerna.

– Ja, om det fungerar fint. Vi har inte haft någon återkomman­de loppis på Söder, så absolut. Söder är ju loppistrak­t, säger Maria Wiberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden