Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Från glasskulor till frallor på nya året runt-kaféet

- Mattias Kamgren

Lika fort som det dök upp en glassbar i Tallkrogen i somras, lika hastigt har lokalen nu gjorts om till året runtöppet kafé.

– Folk ska ha ett ställe att ta en kaffe på och sitta och prata, säger ägaren Amin Dahl.

TALLKROGEN

Minns du den osannolika historien om René Gariba, som tog sin dröm om en glassbar från idé till verklighet på knappt två veckor i somras?

Nu skrivs nästa kapitel. I stället för att stänga ner i väntan på en ny glassäsong, blir lokalen på Victor Balcks väg i Tallkrogen, kafé med öppet hela året.

René Gariba finns kvar som delägare. Men den som ska driva fiket är hans kompanjon Amin Dahl, som också arbetade i glassbaren.

– Glassen blev en succé. Folk tyckte om den och de tyckte om oss. Vi märkte att det fanns en lokal efterfråga­n på något annat ställe än en pizzeria, säger han.

När vi träffar honom går han en kamp mot klockan för att hinna bygga klart och öppna till den i kafékretsa­r heliga kanelbulle­ns dag.

Bullar finns också med i kafénamnet: Bun’s & breakfast. Av vilket det framgår att man också kan köpa frukost. På vardagar är det öppet från klockan 7.

– Man ska kunna komma hit på morgonen och köpa med sig ett frukostpak­et med färska frallor till jobbet, säger Amin Dahl.

Litet men socialt

Eftersom lokalen är liten blir det begränsat med sittplatse­r – ett långbord vid fönstret och ett bord till längre in. Ändå poängterar Amin Dahl att han vill att fiket ska fungera som en lokal mötesplats.

– Här i området känner alla varandra och folk är jättepratg­lada. Jag vill att folk ska ha ett ställe att ta en kaffe och sitta och prata.

Utbudet kommer enligt Amin Dahl att sträcka sig från frallor och focaccia till bullar och andra bakverk. Kaffe och juicer till den törstige.

Men hur blir det med glassen då?

– Vi kommer att ha kvar några sorter även under vinterhalv­året. Och till sommaren kör vi för fullt med glass igen. Hur vi ska få plats får vi se då.

 ?? FOTO: MATTIAS KAMGREN ?? Amin Dahl driver det nyöppnade kaféet i Tallkrogen.
FOTO: MATTIAS KAMGREN Amin Dahl driver det nyöppnade kaféet i Tallkrogen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden