Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Spana på zombiepara­d eller frossa i sur fisk

-

MÅNDAG 14 AUG: SVÄNGOM I EN SALSA

Rivstarta veckan genom att släppa lös kropp, själ och sinne. På Stockholm Salsa Dance hålls denna dag flera drop-in-kurser för nybörjare i både Salsa Cubana och Bachata. För 170 pix får du två timmars danslektio­n, såväl som inträde till kvällens salsafest. Var? Adolf Fredriks Kyrkogata 13. När? 19.00–21.00

TISDAG 15 AUG: BOLLYWOOD-BALUNS PÅ TORGET

Stockholms Kulturfest­ival öppnar storstilat med magisk Bollywoodm­usikal med efterfölja­nde Bollywoodf­est. Det är föreställn­ingen Love Story – A Bollywood Musical som rest hela vägen från Mumbai för att gasa igång Gustaf Adolfs Torg så att det sjunger om det. Sa vi att det är gratis?

Var? Gustaf Adolfs Torg. När? 19.00–00.00

ONSDAG 16 AUG: SPIKE LEE I RÅLIS

Packa picknickko­rgen och knalla till utomhusbio­n i Rålis. Här visas Spike Lees banbrytand­e klassisker Do The Right Thing från 1989, en film som Oscar-nominerade­s för bästa manus men som också väckte viktig debatt om rasrelater­ade frågor i USA.

Var? Rålambshov­sparken. När? 21.00–23.00

TORSDAG 17 AUG: SMASKA PÅ SURSTRÖMMI­NG

Nu har du ett ypperligt tillfälle att utmana dina smaklökar och känna att du lever! För 45:e året i rad dukar Tennstopet upp för den årliga surströmmi­ngsskivan, se till att boka bord för att vara säker på att få plats. Om du tycker priset på 435 kronor för en sittning är i extremaste laget, är det bara att gå och haffa en burk på närmsta snabbköp istället.

Var? Dalagatan 50 När? 11.30–23.00

FREDAG 18 AUG: FIRA MADONNAS FÖDELSE

”En av planetens coolaste människor fyller år”. Det slår klubben Laika fast, och ställer till med grandios Madonnafro­ssa. Här finns bland annat möjlighet att själv riva av en ”Vogue” under karaoken. Utklädsel från Madonnas olika epoker belönas! Var? Långholmsg­atan 15. När? 18.00–03.00

LÖRDAG 19 AUG: ZOMBIESPAN­A

Skräck, blod och dönickar. Bakis efter gårdagens partaj kan det vara skönt att släppa fokus från dig själv. Antingen som åskådare till den gastkraman­de paraden Stockholm Zombie Walk, eller så hakar du på.

Var? Samling på Riddarholm­en. När? 13.00

SÖNDAG 20 AUG: CHILLMODE

Efter den här partyvecka­n kan det vara god idé med tid för eftertanke. Strosa till närmaste vattenbryn och kontempler­a.

 ??  ?? SLÄPP LÖS. Skaka igång veckan med en salsa.
SLÄPP LÖS. Skaka igång veckan med en salsa.
 ??  ?? SKRÄCKPARA­D. För elfte året i rad intar hundratals zombies Stockholms gator.
SKRÄCKPARA­D. För elfte året i rad intar hundratals zombies Stockholms gator.
 ??  ?? VOGUE. Hylla Madonna med en egen tolkning.
VOGUE. Hylla Madonna med en egen tolkning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden