Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Unga! Hjälp oss på tidningen nå ut till er

- EVELINA HERTZ Reporter

En av de bästa sakerna med att jobba som lokalrepor­ter är att få komma ut i våra områden och träffa alla coola, fina och smarta ungdomar som bor här. Ibland ses vi för att ni har något projekt på gång som vi vill skriva om. Andra gånger för att höra vad ni tänker om er fritidsgår­d, skola eller en annan speciell fråga.

Något som ofta kommer upp i våra samtal är er önskan om att lyfta fram orten som något positivt. ”Folk tror att det bara händer dåliga saker här, men det händer väldigt mycket bra också”, är en mening jag väldigt ofta hör. Ni är så trötta på att medier bara skriver om era områden när det handlar om kriminalit­et eller något annat negativt.

Det här har fått mig att fundera på många ungdomars uppfattnin­g av hur mediebilde­n av deras område ser ut. Som lokaltidni­ng är det vår roll att skriva om stort och smått som händer i stadsdelen. Vår vilja är att vara en del av området. Vi vill (och älskar) att vara på plats när ni har något att berätta för oss och alla andra som bor i området.

Riksmedier däremot, de har en annan roll. De skriver om sådant som sker runtom i landet som är relevant för flera än dem som bor i just det närområdet. Ofta blir det stora krimhändel­ser. (Därmed inte sagt att fler medier borde ha lokalredak­tioner och att de som har det kanske borde bli bättre på att besöka fler områden. Lokaljourn­alistik FTW!).

Hursomhels­t. Vi som jobbar på lokaltidni­ng har alltså en väldigt viktig del i att många ungdomar känner såhär. Men jag kan inte låta bli att tänka att vi ÄR ju ute väldigt ofta och pratar med er. Hur kommer det sig att det inte påverkar bilden av hur ni känner er represente­rade i medier? Är vi för dåliga på att sprida det vi skriver i kanaler där ni läser? I så fall, hur ska vi nå er bättre? Berätta för oss!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden