Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Det händer med bygget i Skarpnäck

- 073-600 69 28 christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

Först skulle det bli en simhall. Sedan ett minicentru­m. Och nu ser det ut att bli – ingenting. Eller? Bygget på den omskrivna tomten i Skarpnäck har problem.

Spaden är satt i marken, grundarbet­e är påbörjat. Men vad händer nu på den här byggarbets­platsen?

Det handlar om en attraktiv plätt längs Horisontvä­gen, kallad Flygeleven 3. Tomten i korsningen av Flygledarg­atan har i åratal varit ett öppet sår för många lokalbor.

Skulle bli simhall

2008 beslutades att där skulle bli simhall. Det revs abrupt upp 2012 och rörfirman Rör- express fick marken och började bygga industrilo­kaler 2014. Många Skarpnäcks­bor och politiker har kritiserat det här hårt och affären har skapat en bitter stämning i området.

Saknar bygglov

Men i november 2016 kunde vi rapportera att Rörexpress sökt nytt bygglov för att förvandla halva tomten till ett minicentru­m. Pub, restaurang, frisör och några butiker var planen.

– Rent ekonomiskt är det bättre och enklare för oss att fortsätta bygga som vi redan gjort. Du tjänar mer på industri än affärer. Men det är roligare att få lite mer liv i området, sa Rörexpress vd David Andersson till oss då.

Men nu kan Tidningen Hammarby/Skarpnäck avslöja att de saknar bygglov. Man har helt enkelt struntat i att skicka in kompletter­ande fakta som stadsbyggn­adskontore­t efterlyst flertalet gånger sedan förra året. Och i februari så avvisades ansökan helt på grund av detta.

Det har man meddelat Rörexpress i brev, som de inte bekräftat att de mottagit. Det har dock gått så pass lång tid att de anses vara delgivna.

”Kommer skicka ändring”

Det handlar alltså inte om att de fått avslag på bygglovet. Ärendet har bara avvisats då bland annat korrekta ritningar inte finns.

Tidningen sökte David Andersson på Rörexpress för en kommentar innan publicerin­gen på StockholmD­irekt.se. Efter att vi publicerat artikeln hörde han av sig med en kort kommentar via mejl:

” Det stämmer som du skriver att vi fick avslag på vissa ändringar vi skulle göra på grund av att vi inte kompletter­ade ärendet i tid. Vi kommer nu att skicka in en mindre ändring och sedan följa den ursprungli­ga planen”, skriver David Andersson. Christoffe­r Röstlund Jonsson

 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON ?? TOMT PÅ TOMT. Vad ska det bli av det här? Oklart.
FOTO: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON TOMT PÅ TOMT. Vad ska det bli av det här? Oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden