Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Nu har den krisande skolan i Söderort hittat formen igen

- Christoffe­r Röstlund Jonsson

Det verkar våras för Kärrtorps gymnasium, trots allt. Efter andra antagninge­n har antalet elever ökat. Men än är det osäkert hur många klasser det blir i höst.

Från att ligga i topp till att hänga på fallrepet: Historien om Söderorts sista kommunala gymnasium är en långkörare som vi skrivit mycket om. Nu senast var det efter första varvet antagninga­r tidigare i år, då Kärrtorps gymnasium gjorde en bottennote­ring.

Då satte rektor Pernilla Ericols hoppet till den så kallade andra antagninge­n, som stängde förra veckan. Och hon fick rätt: Det pekar nu uppåt för skolan och läget ser alltså ljusare ut.

– Det har gått i rätt riktning om vi jämför med hur det såg ut i februari, vi har både fler förstahand­ssökanden och fler sökande totalt. Jätterolig­t, skriver rektorn i en kommentar till tidningen.

Totalt har antalet sökande klivit upp från 465 till 610 stycken. Dock är Kärrtorp ännu beroende av andra-, tredje- och fjärdehand­sväljarna. Och hur det blir med dem vet man först i slutet av den här veckan, då staden fattat beslut om vilka klasser och program som startar runt om i Stockholm.

Pernilla Ericols skriver att hennes mål fortfarand­e är att få igång fyra program efter sommaren och att hon bedömer möjlighete­rna till det som goda. Men att det ännu är för tidigt att säga exakt hur det kommer att bli för Kärrtorps gymnasium. När Kärrtorp peakade i popularite­t för ett par år sedan gick där närmare 1 000 elever. Nu: Kring hälften.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? SKA VÄNDA SKUTAN. Pernilla Ericols blev rektor hösten 2016. Uppdrag: göra Kärrtorps gymnasium poppis igen.
FOTO: LINDA GREN SKA VÄNDA SKUTAN. Pernilla Ericols blev rektor hösten 2016. Uppdrag: göra Kärrtorps gymnasium poppis igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden