Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

12 FRÅGOR TILL ...

…FAMILJEN

-

Johan T Karlsson, mannen bakom electropop­fenomenet Familjen är tillbaka med nytt album efter några års tystnad. Inför spelningen på Trädgården den 30 maj undrar vi hur det ligger till med nerverna.

Varför var det så länge sedan vi hörde något från dig?

– För att jag har levt livet, blivit förälder två gånger och jobbat med andra musikalisk­a projekt. Hur nervös kan du bli innan du ska upp för en spelning på scen?

– Väldigt lite faktiskt. Men de gånger jag blir nervös så blir det alltid en extra rolig spelning.

När sa du senast något riktigt elakt till någon, och sedan ångrade dig?

– Jag skrek väldigt fula ord till vår turnéledar­e när han tvärnitade med vår turnébuss så att alla i bilen spillde ut våra drinkar. Ångrade mig direkt och bad om ursäkt. Svårt val det där, att krocka eller spilla ut några drinkar haha. Blir du upprörd om någon spoilar filmer för dig? – Ja som fan! Vad räddar du först om det börjar brinna?

– Hemma: Familjen. I studion: Min Moog Voyager. Beskriv ”Så mycket bättre” i en mening? – Showbiz. Senaste du killgissad­e så handlade det om...?

– Killgissa! Haha, jag fick googla ordet... Det gör jag i ärligheten­s namn faktiskt aldrig. Jag har inga problem att erkänna att jag inte vet eller fattar.

Den gången du skickade tillbaka mat på en restaurang, så var det för att…? – Den var för dåligt saltad. Vad beställer du alltid i baren? – Guinness.

Hur är publiken på Trädgården, egentligen? – Ingen aning men jag hoppas på röj, inte bara stå och glo. En låt som alltid får dig att dansa? – ” Get Get Down” med Paul Johnson. Var bor du och vad är sämst respektive bäst med att bo just där?

– Jag bor i Bagarmosse­n och det bästa med det är att det är väldigt blandat folk där. Det känns som att jag bor nära verklighet­en, det gjorde jag aldrig i Midsommark­ransen som jag bodde i innan. Det sämsta med Bagis är att det kan va stökigt ibland men det har blivit bättre.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden