Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Staden hoppas: Nu blir det lättare att cykla vid Slussen

- Clarence Frenker

I måndags öppnade Slussens nya t-banenedgån­g på Ryssgården. Det innebär att det även blir lättare för cyklister att ta sig fram över torget.

I måndags invigdes Slussens nya t- banenedgån­g vid Ryssgården. Planen är att den ska avlasta den befintliga nedgången på torget och underlätta för resenärer med Nacka- och Värmdöbuss­arna att ta sig till och från Slussens tunnelbane­perrong.

I samband med det hop- pas staden att det även ska bli lättare för cyklister att ta sig fram på cykelbanan.

– När folk kommer med Nacka- och Värmdöbuss­arna på morgnarna går de i dag till den gamla nedgången, det blir en strid ström och det är då väldigt svårt att cykla förbi. Nu kan den här folkströmm­en i stället dela på sig och de behöver då aldrig korsa cykelbanan, säger Eva Rosman, kommunikat­ionsansvar­ig för Slussenpro­jektet vid Stockholms stad.

– Det blir färre människor som korsar cykelbanan och därmed lättare att ta sig fram.

Hon är övertygad om att lösningen kommer att förbättra situatione­n med trängsel mellan cyklister och fotgängare på platsen.

– Det kommer fortfarand­e att vara lite problemati­skt en tid framöver. Som alltid när man gör något nytt dröjer det alltid innan folk hittar och vet var de ska gå. Men jag tror att de flesta kommer att vänja sig ganska snabbt, säger hon.

 ?? FOTO: HAMPUS JARNLO ?? UNDERLÄTTA. När den nya t-banenedgån­gen nu öppnar hoppas staden att färre fotgängare kommer att korsa cykelbanan.
FOTO: HAMPUS JARNLO UNDERLÄTTA. När den nya t-banenedgån­gen nu öppnar hoppas staden att färre fotgängare kommer att korsa cykelbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden