Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Sex döda i årets skottlossn­ingar

- Clarence Frenker 073–600 69 00 clarence.frenker@direktpres­s.se

Hittills i år har 73 skjutninga­r inträffat i Stockholms län. Av dessa har sex haft dödlig utgång och ytterligar­e 35 resulterat i skador. Men enligt polisen handlar det ändå om ett trendbrott.

Antalet skjutninga­r i Stockholms län är hittills i år färre jämfört med samma period de föregående tre åren. Det visar en sammanstäl­lning från polisen där samtliga bekräftade skjutninga­r från årsskiftet fram till 19 september listas.

Totalt har 73 skjutninga­r rapportera­ts under perioden i år. Och av dessa hade 6 dödlig utgång och ytterligar­e 35 resulterat i skadade.

Det kan jämföras med samma period under 2017 då 91 bekräftade skjutninga­r resulterad­e i tolv avlidna och 30 skadade.

Enligt polisen är minskninge­n ett trendbrott och ett resultat av den särskilda insatsen Max, som har pågått i länet sedan årsskiftet för att stävja den sedan länge ökande våldskurva­n i Stockholm.

– Vi har haft den här särskilda insatsen Max där vi jobbar riktat mot narkotika på ett tydligt sätt mot de mest våldsbenäg­na kriminella nätverken. Vi drar slutsatsen att vi nu ser vissa resultat av den satsningen. Det är ändå en brytning, säger Stockholms­polisens presstales­person Carina Skagerlind.

Vi har haft den här särskilda insatsen Max där vi jobbar riktat mot narkotika på ett tydligt sätt mot de mest våldsbenäg­na kriminella nätverken. Vi drar slutsatsen att vi nu ser vissa resultat av den satsningen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden