Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Nu får fler skolbarn prova skidåkning

- Patrik Wirén

Se upp i backen! I vinter får Stockholms unga chansen att testa skidor både på Gärdet och i Hammarbyba­cken.

Den 19 februari är det återigen dags för världscupe­n i parallells­lalom i Hammarbyba­cken. I samband med tävlingarn­a pågår för fjärde året i rad även projektet Alla på snö som ger Stockholms fjärdeklas­sare möjlighet att upptäcka tjusningen med skidåkning. I år utökas antalet elever från 2 200 till 4 000, berättar idrottsbor­garrådet Emilia Bjuggren (S)

– Det är väldigt många barn i Stockholm som åker skidor med sina föräldrar. Men samtidigt vet vi att en hel del inte får den möjlighete­n och då är Alla på snö fantastisk­t. Att man ger alla barn chansen att testa är det viktigaste med projektet, säger hon.

Ytterligar­e möjlighet

Stadens skolor får själva anmäla sitt intresse för att vara med, men i år finns det yt- terligare en möjlighet för barn som är sugna på att prova på skidåkning. På lördagar är alla barn välkomna till Gärdets sportfält. Instruktör­er finns på plats och både yngre och vuxna får kostnadsfr­itt låna skidutrust­ning. Innan dess ska 200 gymnasieel­ever utbildas till Alla på snö-ledare av Svenska skidförbun­det.

– Det är också en viktig aspekt, att det ger unga erfarenhet av att leda andra, säger Emilia Bjuggren (S).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden