Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Då öppnar ny restaurang i Farsta gård

- Elin Jonsson elin.jonsson@direktpres­s.se

Den långa konflikten mellan Farsta gård och restaurang­en som hyrt in sig där är över. Krögaren har lämnat lokalen – som visade sig vara svårt mögelskada­d. Men förhoppnin­gen är att restaurang­en ska öppna igen i ny regi före jul.

Konflikten mellan den tidigare krögaren och Farsta gård var lång och utdragen. Och när krögaren till slut lämnade lokalerna var de svårt mögelskada­de. På grund av renovering och sökandet av en ny krögare är restaurang­en nu stängd – tillsvidar­e.

– Troligtvis är allt klart innan jul så vi hoppas på att kunna ha julbord här, säger Carina Nydén, förestånda­re på Farsta gård.

I samband med att den förra krögarens kontrakt löpte ut såg Farsta gård en möjlighet att förnya och fräscha upp restaurang­delen. Utan att förstöra det kulturarv den anrika gården erbjuder vill Carina Nydén nu se mer liv och rörelse här.

– Personlige­n har jag massa idéer för ett nytt konceptet och en klar förändring är att vi nu satsar på att ha ett närmare samarbete med den nya entreprenö­ren.

Hon vill att den nya restaurang­en ska ha generösare öppettider, jobba för att få en bredare kundkrets och se till att det anordnas fler publika evenemang. Men vem eller vilka som ska ta över restaurang­en är ännu inte klart.

– Nu har allt släppt och vi är redo att ta nya tag. Och äntligen kan vi göra något nytt som är för alla. Inte bara för pensionäre­rna utan även de unga vuxna, säger hon.

Farstaborn­a Ronny Waldau, Bengt Nordström och Rose Nordström tycker det är tråkigt att restaurang­en för tillfället är stängd och konstatera­r att den nya krogen som ska flytta in också bör satsa på klassisk husman.

– Jag gillar olika typer av mat och Farsta gård har Sveriges absolut bästa isterband, säger Bengt Nordström.

Rose Nordström tycker att det vore mysigt med lite marknader kopplade till årstider.

 ??  ?? FARSTA GÅRD. Ronny Waldau, Bengt Nordström och Rose Nordström vill ha husmanskos­t.
FARSTA GÅRD. Ronny Waldau, Bengt Nordström och Rose Nordström vill ha husmanskos­t.
 ??  ?? BLICKAR FRAMÅT. Carina Nydén, förestånda­re på Farsta gård.
BLICKAR FRAMÅT. Carina Nydén, förestånda­re på Farsta gård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden