Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Så kom kändiskatt­en Cato hem till Björkhagen igen

- Elin Jonsson Andreas Jennische Hampus Jarnlo

Cato är hemma! Efter en stor sökinsats kunde den kidnappade katten till slut hittas i Tyresö. Vi har pratat med hjältarna som lyckades fånga in honom.

Cato är hemma hos sin ägare Magnus Björn i Björkhagen igen. Det var fredagen den 5 oktober som katten helt sonika stals i t-banan, vilket vi avslöjade för ägaren.

Efterlysni­ngar spreds långt utanför Stockholm och förra fredagen, den 12 oktober, fick många upp hoppet när en katt, misstänkt lik Cato, siktades i Tyresö där den fått mat på Ica. Vi var på plats i Tyresö när Magnus Björn och några andra djurvänner letade efter Cato.

– Det känns bra att han fått mat, jag tror att han kommer tillbaka, sa Magnus Björn då, strax innan han återvände till Björkhagen vid 15-tiden.

Och bara en stund senare, runt 15.45, hittades Cato av Kärrtorpsb­orna Petra Jillvert och Jane Andersson på en parkering i Krusboda i Tyresö. De ropade hans namn och lockade på honom, men då blev Cato rädd och sprang iväg. Men tack vare gott samarbete lyckades de kort därefter fånga in Björkhagen­s älskling.

– Jag fick tag på honom och stoppade direkt in honom innanför tröjan, säger Petra Jillvert.

De stoppade Cato i en medhavd bur och körde honom direkt till Björkhagen, där de träffade en lite omtumlad ägare Magnus Björn.

– Han tog Cato och åkte vidare till veterinäre­n på sekunden, säger Petra Jillvert och tillägger att katten efter omständigh­eterna verkade må bra.

Hon och vännen Jane är mycket stolta över insatsen och såg det som en självklarh­et att hjälpa till vid sökinsatse­n i Tyresö.

– Vi håller ihop längs Linje 17, säger Petra Jillvert när vi träffar henne i Björkhagen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Förra veckan.ÅTERFÖRENA­DE. Förra fredagen kunde Cato återförena­s mede sin ägare Magnus Björn, sedan Petra Jillvert hittat katten i Tyresö.
Förra veckan.ÅTERFÖRENA­DE. Förra fredagen kunde Cato återförena­s mede sin ägare Magnus Björn, sedan Petra Jillvert hittat katten i Tyresö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden