Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Han blev vittne till galen bilfärd genom Skarpnäck

- Michael Toll

I veckan körde en personbil runt i Skarpnäck med en skrikande person på motorhuven. Peter Hölles såg vansinnesf­ärden.

Polisen fick under tisdagsför­middagen larm om att en skrikande man klängde sig fast på motorhuven till en bil som körde runt i Skarpnäck.

Peter Gölles såg allt. Han stod i lugnan ro och väntade på buss 816 mot Gullmarspl­an.

– Jag trodde först det var ett skämtprogr­am i tv. En bil körde förbi busskuren och på motorhuven låg en man och skrek ” hjälp, ring polisen!”. I bilen satt en hantverkar­e helt lugnt och rattade bilen utan att verka bry sig om den skrikande mannen, säger Peter Gölles som direkt ringde 112. ”Stackare på huven”

När han fick kontakt med larmcentra­len körde bilen förbi busskuren igen.

– Det gick nog i 25-35 kilometer i timmen, så stackaren på motorhuven vågade inte hoppa av. Det kändes som föraren cruisade runt i området, säger Peter.

Föraren är misstänkt för grov misshandel men upp- rinnelsen till händelsen är ännu inte utredd.

– Det här är en riktig rörig historia som vi försöker reda ut och skapa klarhet i, säger Eva Nilsson vid Stockholms­polisen.

Vittnet Peters gissning är att föraren hade ertappat personen med ett pågående brott och på något sätt gjort så att han hamnade på motorhuven.

– Sedan har han kört runt för att personen inte ska komma undan i väntan på polisen. Snubben på huven var verkligen livrädd. Det var det sjukaste jag sett.

 ??  ??
 ??  ?? VANSINNESF­ÄRD. Den galna bilfärden ägde rum på bland annat Horisontvä­gen i Skarpnäck och bevittnade av Peter Gölles.
VANSINNESF­ÄRD. Den galna bilfärden ägde rum på bland annat Horisontvä­gen i Skarpnäck och bevittnade av Peter Gölles.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden