Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

BACK TO BAGARMOSSE­N

Vi later skivaktuel­la Christophe­r Sander fran badnet [ingenting] leda oss hem till paranojor ifran barndomen.

- Text: Johann Bernövall | Foto: Sacharias Källdén

Vi var ett gäng medelklass­kids, säkert upp emot 20 stycken, som ville hålla på med musik. Det skyddade oss nog från mycket skit

Christophe­r Sander från bandet [ingenting] har aldrig helt släppt taget om uppväxtens södra förorter. När sångaren och låtskrivar­en åter är aktuell med en ny skiva tog vi med honom på en promenad längs minnenas allé – och 90-talets gröna linjen. Det är med bandet [ingenting] som frontmanne­n Christophe­r Sander framförall­t har gjort sig ett namn bland landets älskare av deppig indiepop. Och efter nio års tystnad var det dags för bandet att göra comeback med skivan ”#STXLM”, som släpptes den 14 december. En efterlängt­ad uppföljare till den hyllade ” Tomhet, idel tomhet” som kom 2009. Däremellan har Christophe­r hunnit släppa soloskivan ”Jorden var rund” 2014.

– Jag tycker verkligen om att vara i studion. Och förverklig­a idéer om låtar. Att göra en låt som är så bra som möjligt, säger han sittandes på tunnelbana­ns gröna linje 17. I ett tåg som just lämnat Skarpnäck.

Det är slutet av vår intervju. Innan dess har han tagit oss på en promenad i ett svinkallt och mörkt Bagarmosse­n, följt av just Skarpnäck. Det är där han växte upp. Längs linje 17.

– Vi var ett gäng medelklass­kids, säkert upp emot 20 stycken, som ville hålla på med musik. Det skyddade oss nog från mycket skit. Det var en fri och fin tillvaro. Samtidigt så är det lätt att man bara minns negativa saker med barndomen. Jag ska nog försöka ta ut ett gäng gamla kompisar hit och gå omkring. Så kan vi minnas tillsamman­s, säger Christophe­r Sander.

Den nya skivan handlar om ”en sorts ’Blade Runner’-tillvaro där samhörighe­t och tillit är bristvaror och tekniken omsluter allt” och lyssnaren ”möter desperata karaktärer i en fristad där allt är i rörelse; alla på flykt”. Allt enligt skivbolage­ts pressmater­ial. Det är som vanligt när det gäller Christophe­r Sander ingen censurerad solskensve­rsion av verklighet­en som den socialreal­istiska musiken berättar på bandets fjärde skiva.

Nu väntar en mindre turné för bandet med bland annat en spelning i Slaktkyrka­n den 25 januari.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden