Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

StockholmD­irekt har blivit en maktfaktor

- HAMPUS JARNLO Nyhetschef Prata med mig! hampus.jarnlo @direktpres­s.se

N ej, inte Mitti. Den andra tidningen.”

Jag vet inte hur många gånger jag uttalat de orden senaste åren. Så är det att vara underdog och chef för åtta tidningar med åtta olika namn. Men på sajten samlas vi alla under namnet StockholmD­irekt. Det ger oss både pondus och självförtr­oende. Med flera hundra tusen läsare i veckan har vår sajt också på allvar blivit en maktfaktor i Stockholm.

Det märks inte minst genom att våra nyheter gång på gång plockas upp av mer etablerade medier och blir rikssnacki­sar. Det är extra roligt att vi lyckats bygga upp allt det här med väldigt begränsade resurser. Vi kan inte stoltsera med den flashigast­e nyhetssajt­en och appen där den senaste tekniken har implemente­rats. Men ändå utmanar vi de största mediehusen dagligen. Vet ni varför? För att vi gör jäkligt bra journalist­ik helt enkelt!

Vi har reportrar och fotografer som lägger ner sin själ och sitt hjärta i våra tidningar för att de älskar Stockholm och varje del av denna galna, underbara stad. Journalist­er som förstår att den lilla lokala storyn alltid säger något större om vårt samhälle. Vi fastnar inte bara i problembes­krivningar utan vill också diskutera lösningar. Vi vägrar förminska människor till passiva offer och har en grundmurad tro på att det för varje högljudd nejsägare finns tre tysta ja-sägare.

Det där vill ju människor i maktpositi­on utnyttja: ”Men ni som är så positiva vill väl gärna skriva om det här trevliga projektet?”. Då ska jag tala om för er att tron på, och respekten för, den lilla människan aldrig får förväxlas med fjäsk för makten. Makthavare granskar vi hårt – men rättvist.

Så nästa gång någon frågar kommer jag inte säga att jag jobbar på den andra tidningen. Jag tänker säga att jag jobbar på din tidning.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden