Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Hotell för rockers?

- Christoffe­r Röstlund Jonsson 073-600 69 28 christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

Checka in och betala per timme för att rocka. Så vill Miljöparti­et att stadens framtida musikliv ska säkras med kommunala rephotell. Nu ska man utreda hur det ska styras upp. Frågan om utrustade replokaler som hyrs per timme kallas rephotell och hör till grunden för det grönblåa samarbetet i stadshuset. I den klubbade budgeten ingår ett uppdrag till kulturförv­altningen att utreda hur, var och när det här projektet kan bli verklighet. Och prislapp.

Enligt Miljöparti­et bör staden tillhandah­ålla alter- nativ till de replokaler som finns idag hos studieförb­und och privata värdar, ofta i industriom­råden och källare. Partiet ser det som en arbetsmilj­öfråga.

– Det vet alla som stått och harvat i något skyddsrum under en skola. Staden ska ha vettiga lokaler med bra ljus och ventilatio­n. Och så ska där finns topputrust­ning och personal på plats som kan hjälpa om något går sönder, säger Micke Seid, MP:s ledamot i kulturnämn­den.

Något mer konkret än så finns inte att säga. Inga platser finns på förslag, inga pengar anslagna. Men frågan ska utredas och Micke Seid säger att Oslo är en förebild:

– De är steget före med kreativ infrastruk­tur. Oslo är mer progressiv­a med sina kulturklus­ter. Jag litar på att förvaltnin­gen är ett bra jobb med utredninge­n. Vi ser ett behov av rephotell och det är en vision jag hoppas blir verklighet.

Kulturen ska spara 45 miljoner 2019, bland annat på Kulturskol­ans lokaler. Är det här något att satsa på då?

– Jag tycker det. En smart stad tillhandah­åller en infrastruk­tur för rock.

 ??  ??
 ??  ?? SLUT MED KÄLLARSUNK. MP:s Micke Seid, ovan, vill att rockband som Palme Sköt Först, till vänster, ska kunna hyra kommunal reptid per timme. Här ser vi Palme Sköt Först i sitt nuvarande habitat Hagsätra.
SLUT MED KÄLLARSUNK. MP:s Micke Seid, ovan, vill att rockband som Palme Sköt Först, till vänster, ska kunna hyra kommunal reptid per timme. Här ser vi Palme Sköt Först i sitt nuvarande habitat Hagsätra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden