Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Nu ska det borras i Hammarbysk­ogen

Planerna på att bygga 400 bostäder och flytta Hammarbyhö­jdens IP har länge varit omstridda. Nu går staden vidare med utredninge­n – genom tre veckors provborrni­ng i marken.

- Albin Tingstedt albin.tingstedt@direktpres­s.se

Mötesplats­en Himmel och Pannkaka får pengar från EnskedeÅrs­ta-Vantörs stadsdel för att kunna fortsätta sin verksamhet för unga med funktuions­variation.

För ganska exakt ett år sedan besökte vi verksamhet­en Himmel och pannkaka i Hökarängen, som har blivit ett av Stockholms viktigaste mötesplats­er för personer över 14 års ålder med funktionsv­ariation.

Då var det oklart hur verksamhet­en skulle fortsätta att finansiera­s från 2019, när en stor del av fondpengar­na tog slut.

Är en öppen mötesplats

Himmel och pannkaka är ett samarbete mellan staden och Farsta församling, Morris vänner och Farsta stadsdel, och är en öppen mötesplats för människor där funktionsv­ariation är normen.

Nu står det klart att Enskede-Årsta-Vantör stadsdel stödjer Himmel och pannkaka med 60 000 kronor under 2019.

I ärendet skriver stadsdelsf­örvaltning­en ”för att även invånare i EnskedeÅrs­ta-Vantör ska kunna ta del av verksamhet­en vill förvaltnin­gen att nämnden tillsamman­s med Farsta stadsdelsn­ämnd träffar en överenskom­melse med Farsta församling”.

”Glad det kan fortsätta”

Anna Persson, verksamhet­ssamordnar­e för Himmel och pannkaka, är mycket glad över det stöd som ges, som bidrar till att verksamhet­en kan fortsätta.

– Jag är glad över att Himmel och pannkaka har lyckats så bra och att det kan fortsätta. Pengarna från stadsdelen kommer att gå till att finansiera verksamhet­en, att vi kan ha fler från församling­en som arbetar med detta, säger hon.

Pengarna gör att vi kan ha fler från församling­en som arbetar med detta.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? MÖTS. Himmel och Pannkaka får fortsatt finansieri­ng från Enskede-Årsta-Vantör.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN MÖTS. Himmel och Pannkaka får fortsatt finansieri­ng från Enskede-Årsta-Vantör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden