Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Vi kommer svettas på bussen i år igen

- MATILDA LUNDBERG Tf nyhetschef Prata med mig! matilda.lundberg @direktpres­s.se

Som stockholma­re är vi ofta offer för vädrets makter. Under hösten sätter blöta löv stopp för vår pendling till jobbet. Med vintern kommer snön som gör att staden stannar. Trottoarer­na är fulla med slask, snöröjning­en lever inte upp till förväntnin­garna.

När våren kommer kanske vi får en paus, men chansen är stor att vägarbeten sätter stopp för vår resväg nu när klimatet är mildare och tjälen gått ur marken.

Så kommer den efterlängt­ade sommaren och värmen (förhoppnin­gsvis) med den. Men för den som inte är ledig och kan spendera dagarna vid närmaste vattenhål innebär sommaren en hel del svettiga turer i kollektivt­rafiken. När du stressat till bussen, kliver på och möts av en kvav syrefattig värme som slår emot dig är det lätt att känna frustratio­nen växa.

Ett dopp efter jobbet räddar mental hälsa.

På nästa uppslag kan du läsa mer om vad SL gör för att motverka just detta. Nya bussar och ”knapptrick” ska hjälpa, men i slutändan är vi även här offer för vädrets nycker – blir det varmt så kommer helt enkelt bussen, pendeln och t-banan också att bli varm.

Mitt överlevnad­stips är att alltid ha badkläder i väskan. Ett dopp på lunchraste­n eller efter jobbet räddar mental hälsa i heta sommarstoc­kholm.

 ??  ??
 ??  ?? TRÖTT. Ljuset och allt det vackra med juni till trots är tröttheten påtaglig. Tror att botemedlet stavas hängmatta i skuggan. Om tre veckor är jag där!
TRÖTT. Ljuset och allt det vackra med juni till trots är tröttheten påtaglig. Tror att botemedlet stavas hängmatta i skuggan. Om tre veckor är jag där!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden