Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Ödesbeslut väntar för panncentra­len i Björkhagen

- Johann Bernövall johann.bernovall@direktpres­s.se

Panncentra­len i Björkhagen riskeras trots protester att rivas. Om politikern­a går på tjänstemän­nens linje, det vill säga.

Det är tjänstemän­nen på stadsbyggn­adskontore­t som tagit in de åsikter som uttryckts från remissinst­anser under planens samrådstid och presentera­t en samrådsred­ogörelse.

Där framkommer att både lokala stadsdelsn­ämnden och Skönhetsrå­det vill bevara panncentra­len, som enligt förslaget ska rivas till förmån för att bygga cirka 90 bostäder.

Totalt inkom ungefär 140 yttranden under samrådstid­en som pågick mellan den 26 februari och 9 april.

Står fast vid rivning

När tjänstemän­nen nu presentera­r sitt förslag till beslut i stadsbyggn­adsnämnden står man dock fast vid att den drygt 70 år gamla panncentra­len ska rivas.

”Stadsbyggn­adskontore­t bedömer att panncentra­len inte har ett så högt kulturhist­oriskt värde att det kan motivera ett bevarandes­kydd i detaljplan­en och att utveckla bostäder på platsen därför väger tyngre” skriver man bland annat i sitt utlåtande.

Torsdagen 13 juni beslutade politikern­a om man väljer att följa tjänstemän­nens förslag, vilket är efter den här tidningens pressläggn­ing.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? OKLART ÖDE. Ska den gamla panncentra­len i Björkhagen rivas eller ej? Tjänstemän­nen har sagt sitt, nu har beslutet fattats.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN OKLART ÖDE. Ska den gamla panncentra­len i Björkhagen rivas eller ej? Tjänstemän­nen har sagt sitt, nu har beslutet fattats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden