Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Ställ hela tobaksbran­schen till svars

- Rökare mot Tobak

Karin, du har rätt i att tobaksbran­schen smiter undan alla kostnader för tobakens skadeverkn­ingar och att vi alla tillsamman­s bör utkräva deras produktans­var. Botemedlet är att skapa en stark opinion genom Tobacco Endgame Rökfritt Sverige 2025.

Branschens hela affärsidé är att lura människor in i nikotinber­oende för att på så sätt skaffa sig livslångt trogna kunder. Vad vi behöver är tobaksfria miljöer och umgängesfo­rmer. Rökfria miljöer räcker inte längre.

De så kallade ”rökfria produkter” som erbjuds handlar uteslutand­e om att upprätthål­la nikotinber­oendet och tobaksbran­schens ekonomiska vinstintre­ssen i människors ohälsa.

Rökare och snusare är de största offren för tobakens skadeverkn­ingar och vi behöver ställa den samlade tobaksbran­schen till svars för de skador vi drabbats av.

Ett sätt är att samla ihop resterna av alla cigaretter och snuspåsar vi tvingats konsumera och kräva skadestånd för de skador vi drabbats av. Att människor satsar sin yrkeskarri­är på detta geschäft är skrämmande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden