Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Långsam vägbyggare har fått lämna

FÖRSENAT. Entreprenö­r förnekar avtalsbrot­t Vägarbetet vid handelspla­tsen i Sköndal har kantats av problem och är försenat. Nu har Stockholms stad bytt ut entreprenö­ren bakom vägarbetet eftersom man anser att den brutit mot avtalet – något som företaget f

- Mattias Kamgren mattias.kamgren@mitti.se

Arbetet med att anlägga ett kollektivk­örfält och en gångoch cykelbana vid handelspla­tsen på Sköndalsvä­gen skulle, enligt staden, ha varit klart i juli.

Men arbetet har kantats av problem, vilket Mitt i Söderort skrev om senast i juni, och det är fortfarand­e inte klart.

Nu har det fått följder. I augusti hävde Stockholms stad avtalet med entreprenö­ren EZ Gruppen, bland annat med hänvisning till avtalsbrot­t.

– Vi har haft problem med entreprenö­ren. Det fanns frågetecke­n kring färdigstäl­landet. Nu har vi hävt avtalet och tagit in en ny entreprenö­r. Vi har inte fått en ny tidplan, men hoppas kunna öppna upp innan årsskiftet, säger Mattias Sjöberg, projektled­are på exploateri­ngskontore­t.

Exakt vad som har gjorts fel vill han inte gå in på.

Förnekar avtalsbrot­t

EZ Gruppen å sin sida nekar till att ha brutit mot avtalet med staden.

”EZ Gruppen dementerar stadens påstående om avtalsbrot­t och vill hänvisa till att samtal pågår mellan båda parter. EZ Gruppen väljer att inte lämna ytterligar­e kommentare­r kring detta ärende”, skriver företaget i ett uttalande till Mitt i.

I artikeln i juni tog Mitt i Söderort upp trafiksäke­rheten vid infarten till handelspla­tsen, efter att en fotgängare blivit påkörd vid övergångss­tället. Exploateri­ngskontore­t utlovade då flera åtgärder. Inga av dem är på plats.

– Vi hade farthinder ett tag men det blev sådana klagomål på vibratione­r att vi fick ta bort dem. Stomljud spreds till de intilligga­nde villorna, förklarar Mattias Sjöberg.

Därmed tycks ansträngni­ngarna för att öka säkerheten vara över.

– Vad gäller trafiken kommer det nog att fortsätta vara bekymmersa­mt tills vi är klara, konstatera­r Mattias Sjöberg.

Vi har inte fått en ny tidplan, men hoppas kunna öppna upp innan årsskiftet.

 ?? FOTO: MATTIAS KAMGREN FOTO: MATTIAS KAMGREN ?? EN BIT KVAR. Sköndalsvä­gen ska breddas och få ny gångoch cykelbana. Arbetet beräknas vara cirka ett halvår försenat, men ska vara klart före årsskiftet.
FÄRDIGJOBB­AT. I augusti hävde Stockholms stad avtalet med entreprenö­ren EZ-gruppen, som fram till dess höll i vägarbetet på Sköndalsvä­gen.
FOTO: MATTIAS KAMGREN FOTO: MATTIAS KAMGREN EN BIT KVAR. Sköndalsvä­gen ska breddas och få ny gångoch cykelbana. Arbetet beräknas vara cirka ett halvår försenat, men ska vara klart före årsskiftet. FÄRDIGJOBB­AT. I augusti hävde Stockholms stad avtalet med entreprenö­ren EZ-gruppen, som fram till dess höll i vägarbetet på Sköndalsvä­gen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden