Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Flyt för de festsugna – ny flotte på Liljeholms­kajen

- Sacharias Källdén 073-600 97 95 sacharias.kallden@direktpres­s.se

En ny, flytande restaurang har tagit plats på Liljeholms­kajen. De satsar på stora sällskap och skärgårdsm­at.

Med blå utsikt över Årstabron tog Rivieran brasserie och loungebar i början av maj över flotten på Liljeholms­kajen där Oscars Veranda tidigare låg. David Jacobsson var taggad på att öppna ett sommarstäl­le och satsar stort på skärgårdsk­änslan.

– Det du äter i skärgården kan du äta här. Skagen, räksallad, gravad lax och gösfilé till exempel. Det ska vara enkelt och fräscht, säger ägaren som också har ställen som No name bar och Flying dog.

Festliga helger

Förändring­en på däck är inte jättestor. Den inglasade verandan har fått infravärme. Men på helgerna kommer det att synas, då de satsar på stora bokningar som födelsedag­s- och studentfes­ter med upp till 100 personer. Ett koncept som verkar gå hem.

– Hittills är vi uppbokade första halvan av sommaren. Det kommer bli stora fester. Det känns jättekul att folk vill fira sig själva och andra här. Det finns fortfarand­e någon lucka i juni men det börjar bli fullt, säger David Jacobsson.

Men du behöver inte ha 50 vänner för att få käka här. Även mindre sällskap är välkomna att slå sig ner om det finns plats. Alla dagar solen tillåter det kommer de att ha öppet till midnatt.

– Tidigare ägare hade otur med vädret. Vi ska försöka ha öppet så mycket vi bara kan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden