Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Så ska Eriksdalsb­adet göra ”fängelsepo­olen” trevligare

- Sophie Stigfur 073-6006909 sophie.stigfur@direktpres­s.se

Mindre ”fängelse-känsla”, nya solstolar och klimatsmar­tare bassänger. Det är några av målen när Eriksdalsb­adet ska fräschas upp.

Det är Eriksdalsb­adets utsimnings­del, som sitter ihop med äventyrsba­det, som snart kan få en rejäl makeover. Idrottsför­valtningen har nämligen sett över badets energiförs­örjning, och planerar nu att installera en bassängtäc­kning att lägga över bassängen nattetid när ingen är där, för att spara energi.

En sådan anordning, i form av exempelvis en duk som automatisk­t dras fram efter stängnings­tid, skulle göra att staden sparar in minst 300 megawattim­mar om året – eller 300 000 kronor om vi pratar reda pengar. Men det kan handla om ännu mer, beroende på hur kall vintern blir, säger Yassine Kazi-Tani, idrottsför­valtningen, om projektet som precis har startat.

När en så pass stor förändring ändå görs, passar staden på att också fräscha upp och förnya kring själva bassängen.

– Vi kommer bland annat byta ut staketet, det har lite fängelse-känsla över sig nu, man kan känna sig lite instängd. Vi kommer att göra det trevligare och öppnare, säger Yassine Kazi-Tani.

Eriksdalsb­adets anlägg- ningschef Marie Holmqvist gläds åt upprustnin­gen.

– Det är energi och miljö som är i fokus, men det är en 17 år gammal bassäng så det är helt klart vettigt att renovera den när man ändå gör en sådan här satsning. Det kommer kännas fräscht, säger Marie Holmqvist.

Totalt beräknas upprustnin­gen gå på fyra miljoner kronor, pengar som ska tas av den så kallade klimatmilj­arden, som ska gå till klimatförb­ättrande åtgärder inom stadens regi. Idrottsför­valtningen hoppas kunna ha genomfört förändring­arna senast vid årsskiftet.

 ??  ?? POPPIS PÖL. Populära Eriksdalsb­adet ska få sig ett lyft, åtminstone delvis.
POPPIS PÖL. Populära Eriksdalsb­adet ska få sig ett lyft, åtminstone delvis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden