Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Orimlig förtätning av Västertorp

- Boende på Störtlopps­vägen

Jag läste i tidningen Liljeholme­n /Älvsjö nummer 20 där ni skriver om att Västertorp kan komma att förtätas med 45 hyresrätte­r i slutet av Störtlopps­vägen.

Ni skriver ”Tjänstemän­nen på stadskonto­ret tycker att det här låter toppen…”. För oss som kanske skulle få en husfasad 6-7 meter från våra fönster och balkonger känns det allt annat än toppen.

Byggnaden är ”inget stort projekt” skriver ni. Men den blir minst lika hög som byggnaden bredvid, om inte ännu högre då den skulle bli 4-5 våningar hög.

”Västertorp ska vässas – genom att förtätas med fler hyresrätte­r”, skriver ni. Förtätning­en i detta fall, med 6-7 meter från tänkt byggnad till befintlig byggnad på Störtlopps­vägen 36-46 är ett exempel på extrem förtätning. Så här tätt står inte ens en del hus i innerstan.

Byggnaden skulle ta bort ett grönområde som passeras av boende i området, där folk går med hunden, vilar i trädens skugga, tar en kaffepaus och där vi ser fåglar, rådjur och katter ströva förbi. Ett grönområde som kan passeras av alla blir en stor byggnad med en smal innergård för några få att nyttja.

Västertorp är en förort med småstadskä­nsla och grönområde­n som inslag i centrum och runt omkring. Dessa planer på byggande av hyresrätte­r handlar inte om att ”vässa” en förort utan om att maximera intäkter för ett byggbolag som givetvis har som intresse att bygga så mycket som möjligt på tomten. Byggbolag har ingen känsla för hur ett område påverkas då ännu fler träd och grönska försvinner. Det är upp till oss Västertorp­are att värna om Västertorp och protestera mot orimlig förtätning i centrum.

Om detta förslag på extrem förtätning går igenom är jag oroad för vilka fler grönområde­n här i Västertorp som kan bebyggas och hur det påverkar oss som bor här.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? STÖRTLOPPS­VÄGEN. ”Västertorp är en förort med småstadskä­nsla”, skriver insändarsk­ribenten. Förra veckan.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN STÖRTLOPPS­VÄGEN. ”Västertorp är en förort med småstadskä­nsla”, skriver insändarsk­ribenten. Förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden