Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Liljeholms­bor samlade in pengar efter djurplåger­iet

- Eva Tonström

Efter flera fall av djurplåger­i och sabotage mot djuren på Nybodahöjd­en: Nu har Liljeholms­borna samlat in pengar till larm och kameror.

Det var för några veckor sedan som Jonny Gson Lyrberg upptäckte att någon varit inne i hans djurburar och stulit två ankor från hans lilla gård uppe på Nybodahöjd­en i Liljeholme­n. Den ena hittades senare samma dag av en förskolekl­ass, då var den död, med bruten nacke. Den andra hittades oskadd nere vid Marievik.

En vecka senare, natten mot 8 oktober, var det dags igen, då hade någon återigen varit inne och stulit två ankor. Den ena hittades vid liv på kajen men den andra är borta. Den hittades senare på kvällen vid liv, men uppskuren längs bröstet och måste avlivas direkt.

Händelsern­a har gjort att de som bor i området på och runt Liljeholms­kajen har samlat in pengar så att Jonny kan köpa larm. Hela 12 000 kronor har samlats in så nu har såväl larm som övervaknin­gskameror snickrats upp runt burarna.

– Jag är jätteglad, rörd och tacksam över deras engagemang. Det visar hur mycket de uppskattar mina djur och det jag gör på höjden, säger Jonny Gson Lyrberg

Tidningen har berättat tidigare om Jonnys mini-bondgård på Nybodahöjd­en. Där finns höns, får, kaniner och undulater och är ett populärt utflyktsmå­l bland barnfamilj­er och förskolor. Det är inte första gången Jonnys djur utsätts för sabotage. I somras var någon där och släppte ut alla fåglar och i våras hade någon klippt upp burar och gjort inbrott i förråd.

Allt är polisanmäl­t och utredning pågår. Brottsrubr­iceringen är skadegörel­se och grovt djurplåger­i.

 ?? ARKIVFOTO: YLVA BERGMAN ?? PENGARNA I PLURRET. Saga Berlins konstverk kostar konstnären knappt 300 000 kronor, enligt den nya domen.
ARKIVFOTO: YLVA BERGMAN PENGARNA I PLURRET. Saga Berlins konstverk kostar konstnären knappt 300 000 kronor, enligt den nya domen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden