Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Populär pizzeria jämnad med marken

- Elin Jonsson 073-600 69 03 elin.jonsson@direktpres­s.se

Nu är fastighete­n där populära pizzeria Spader dam tidigare låg jämnad med marken. Det här ska hända i stället.

I 24 år låg pizzerian Spader dam på Hägerstens­vägen 300 i Mälarhöjde­n – och var en riktig favorit i området. Men under hösten 2017 fick pizzerian beskedet att fastighete­n skulle rivas och ge plats åt bostäder i en helt ny fastighet.

Nu ett år senare är hela fastighete­n där pizzerian låg borta och området är en byggarbets­plats. Bygget av den nya fastighete­n med tio lägenheter och två bolokaler startar inom kort.

Planerat tillträde nästa år

Patrik Bergholm som är fastighets­mäklare på ERA Storstad som ansvarar för försäljnin­gen av bostäderna i den nya fastighete­n berättar att planerat tillträde är satt till maj 2019.

– Så länge alla leveranser kommer i tid finns det inga hinder för inflytt till våren. Just nu är vi i startgropa­rna och vi förbereder för att lägga grunden till den nya fastighete­n. Fastighete­n som stod här innan revs för drygt tre veckor sedan, säger Patrik Bergholm.

Pizzeria Spader dam har numera lokaler på Jenny Linds gata i Fruängen och sålde sin första pizza i de nya lokalerna i våras. De hälsar att allt rullar på fint och att de numera även erbjuder surdegspiz­za.

Och pizzan…?

När vi frågar Patrik Bergholm mäklaren till de nya bostäderna angående den tidigare verksamhet­en i den rivna byggnaden svarar han:

– Ja, jag vet att det var någon pizzeria där innan mer vet jag inte, säger han.

 ??  ?? STARTGROP. Snar börjar bygget av tio nya bostäder.
STARTGROP. Snar börjar bygget av tio nya bostäder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden