Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Katarinahi­ssens nya klocka på plats – med rörlig reklam

- Clarence Frenker

Efter fyra års uppehåll – gör den lysande på Katarinahi­ssen comeback. Från och med måndag ska driften vara i full gång.

Sedan 2014 har Katarinahi­ssen varit utan sin ikoniska klocka. Men nu ska fastighets­ägaren Atrium Ljungberg tända ljusskylte­n vid Slussen igen. Från och med måndag förväntas allt lysa som det ska. Det meddelades i onsdags.

– Nu kan man höja blicken och titta på klockan igen, säger Slussenpro­jektets talesperso­n Eva Rosman.

Skyltarna monterades ned i samband med att Slussenren­overingen inleddes. Se- dan dess har staden fått ett och annat samtal med frågor om när de ska sätta upp igen, detta trots att Stockholms stad inte har något formellt ansvar för dem.

– Det är framför allt tiden och temperatur­en som folk har saknat. Det är det första folk har nämnt när man har pratat om Katarinahi­ssen, säger Eva Rosman.

Skyltarna som nu monteras upp består av flera LEDskärmar som förutom tid och temperatur även ska visa reklam och rörliga annonser. Driften kommer att skötas företaget Atracta som tar in annonsörer för att finansiera drift och skötsel av Katarinahi­ssen när den väl öppnar om några år.

– Vi har förstått att en del kanske kommer att reagera och ha synpunkter på utformning­en. Men Katarinahi­ssen har alltid haft skyltar, och för många år sedan var de betydligt fler än vad som ska visas nu, säger Eva Rosman.

– Men det är inte vi som ansvarar för dem, det är fastighets­ägaren. Däremot hoppas vi kunna använda dem ibland för att få ut informatio­n om utbyggnade­n av Slussen, säger hon.

Det blev nyligen klart att Atrium Ljungberg förvärvar KF-huset vid Slussen där Katarinahi­ssen ingår av Folksam, som tidigare har ägt fastighete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden