Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Ödelokal ska rivas

- Michael Toll 073-600 69 08 michael.toll@direktpres­s.se

En öde industrilo­kal i Sjöviksbac­ken har fungerat som nattbostad åt hemlösa. Snart rivs den för att ge plats åt nya bostäder och en ny förskola.

Det är mycket som byggs i Liljeholms­kajen och Årstaberg just nu. I centrum av allt, mitt i Sjöviksbac­ken, finns en öde industrilo­kal. Under sommaren och hösten har flera läsare vittnat om att den fungerat som nattlig bostad åt hemlösa.

Fastighets­bolaget Balder äger industriby­ggnaden och är medvetna om att det varit folk i lokalerna.

– Det stämmer att obehö- riga personer har vistats inne i fastighete­n. För att öka tryggheten i området har vi därför tillsatt extern bevakning av fastighete­n. Denna bevakning sker dagligen. Jag och mina kollegor ronderar också fastighete­n varje vecka, säger Martin Berg områdesans­varig på Balder i Stockholm.

Nytt bostadskva­rter

Nu står det klart att huset ska rivas nästa år. Byggföreta­get JM och Fastighets­bolaget Balder har snart fått en affär att gå i lås. När JM väl förvärvat huset är tanken att det ska börja rivas direkt.

– Målet är ta över och börja riva byggnaden under 2019, säger Anna Svenson, projektled­are på JM.

Det som planeras på platsen är ett nytt bostadskva­rter, en förskola samt tre punkthus upp mot berget.

JM sitter för tillfället och skissar på hur många bostäder det kan handla om och har inga exakta siffror. I tidigare planer har det pratats om drygt 200 stycken.

– Det är på ritningsbo­rdet och vi diskuterar både volymer och målgrupper. Det är fortfarand­e tidigt i projektet.

Lång rivningspr­ocedur

Kvarteret längs Sjöviksbac­ken håller på att byggas och där kan inflyttnin­gen börja från och med i mars 2019, ungefär samtidigt som rivningen av ödehuset drar igång.

– Vi räknar med en lång rivningspr­ocedur, så själva bostadspro­duktionen lär vänta. Men projektet drar igång så fort affären med Balder är i hamn, säger Anna Svenson.

Vi räknar med en lång rivningspr­ocedur, så själva bostadspro­duktionen lär vänta.

 ??  ?? RIVS OCH BYGGS. Den öde industrilo­kalen ska ge plats åt ett nytt bostadskva­rter.
RIVS OCH BYGGS. Den öde industrilo­kalen ska ge plats åt ett nytt bostadskva­rter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden