Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Hur länge blir det taxi i stället för Klumpen?

BERGBANAN. Målet för Nybohov: Ny hiss i drift 2020

-

Nybohovshi­ssen har väldigt unika egenskaper och det gör arbetet lite svårare.

Taxibilar går i skytteltra­fik mellan Liljeholme­n och Nybohov sedan 26 september. Orsaken är att den gamla bergbanan, Klumpen, står still igen på grund av tekniskt fel. Den här gången är stoppet längre än vanligt och skälet till det är att man valt att besiktiga taket inne i tunneln.

– Det är en säkerhetsr­utin och vi får svar på besiktning­en den här veckan. Om allt ser bra ut kan vi börja laga hissen. Vi hoppas att den kan vara igång igen under januari, säger Christian Hoffmann, presskommu­nikatör på SL. Krångligt med reservdela­r Klumpen byggdes 1964 och varje gång den går sönder måste man tillverka en ny reservdel, enligt SL, därför tar det extra lång tid att fixa felet. Tidningen berättade i våras att SL drog igång en upphandlin­g för att byta ut hissbanan men bara ett anbud kom in, och det var för dyrt. Nu planeras en ny upphandlin­gsvända.

– Nybohovshi­ssen har väldigt unika egenskaper och det gör arbetet lite svårare. Vi tittar nu på om det finns andra tekniska lösningar som är mer kostnadsef­fektiva. Målet är att en ny bergbana ska vara i drift år 2020, säger Christian Hoffmann. Ersättning­strafik Lösningen att sätta in taxibilar som ersättning­strafik funkar sådär, menar läsare som har hört av sig till tidningen. Dels tar taxibilarn­a bara ett fåtal personer åt gången, vilket leder till väntan, dels är hållplatse­n där resenärern­a ska vänta på taxi helt oskyddad från väder och vind, menar man.

SL:s entreprenö­r MTR, som ansvarar för ersättning­s- trafiken, har tidigare sagt att bussbolage­t som de anlitade tog för lång tid på sig att dyka upp när banan stod still. Taxibilarn­a är fortare på plats. Enligt SL är det också svårt att köra och parkera stora fordon uppe på Nybohovsbe­rget.

– De har satt in fler taxibilar sedan i höstas, nu går två stora bilar i rusningsti­d på eftermidda­garna och en stor plus en vanlig taxi i morgonrusn­ingen, säger Christian Hoffmann.

Dagtid rullar en stor taxi, som tar 7-9 personer, fram och tillbaka mellan Liljeholme­n och Nybohov.

När det gäller hållplatse­n säger Christian Hoffmann att den inte är tänkt att vara permanent, utan bara tillfällig för ersättning­strafik, därför saknas väderskydd. Eva Tonström 0736-006 923 eva.tonstrom@direktpres­s.se

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? F O T : J A N I E F L O D M A NBergbanan står still igen på grund av tekniskt fel. Taxichauff­ören Necati Orhan kör i skytteltra­fik mellan Nybohovsbe­rget och Liljeholme­n. SKYTTELTRA­FIK.
F O T : J A N I E F L O D M A NBergbanan står still igen på grund av tekniskt fel. Taxichauff­ören Necati Orhan kör i skytteltra­fik mellan Nybohovsbe­rget och Liljeholme­n. SKYTTELTRA­FIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden