Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Par öppnar kafé i Västertorp.

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Västertorp har fått ett nytt kafé. Det är paret Rawa och Thamer Askar, som blev kära när de jobbade ihop på en restaurang i Fruängen, som nu startar eget tillsamman­s. NYÖPPNAT!

Det är precis intill Hägerstens­åsens södra tunnelbane­entré som Bagel café nyligen öppnat. Bakom disken inne på fiket står Thamer Askar och fixar mackor och sallader från klockan sex på morgonen.

Det nyöppnade kaféet driver han med sin fru Rawa Askar. De träffades och blev ett par på jobbet i Fruängen för fem år sedan.

– Det var på en restaurang där vi arbetade båda två i flera år. Vi blev kära och har varit ett par sen dess och har velat öppna något eget tillsamman­s, säger Rawa Askar.

Att deras första ställe hamnade i Hägersten var en slump. Paret bor i Södertälje och de har tittat på mängder med olika lokaler innan de fastnade för läget på Skidvägen.

– Här är det alltid mycket folk som kommer och går hela tiden. Det är nära tunnelbana­n och simhallen. Jag tror folk kommer förbi här hungriga och vill köpa med sig nyttig mat eller frukost, säger Rawa Askar.

Hon är ekonom och jobbar även på Astrazenec­a. Han har tidigare arbetat på bagelfik i Danmark. Nervösa för att driva eget är de inte.

– Nej, vi har koll på läget och vi har fått så många positiva reaktioner. Folk har saknat det här och längtat efter att vi skulle öppna, säger Rawa Askar.

Folk har saknat det här och längtat efter att vi skulle öppna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NYÖPPNAT. Rawa Askar har tillsamman­s med sin man Thamer precis öppnat fik med bagels och sallader i Västertorp.
NYÖPPNAT. Rawa Askar har tillsamman­s med sin man Thamer precis öppnat fik med bagels och sallader i Västertorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden